• Novinky

            • Podnikateľský plán

            • Dňa 7.11.2022 sa v našej škole v spolupráci so Slovenskou sporiteľňou uskutočnil workshop pod názvom "PODNIKATEĽSKÝ PLÁN", na ktorom sa zúčastnila trieda V.A.

              Organizátori workshopu nám porozprávali o tom, aký musí byť podnikateľ, aké predpoklady na podnikanie potrebuje a čo vlastne podnikateľský plán je. Robili sme finančnú analýzu, kde sme zistili, že úspech podniku závisí od mnohých činiteľov. Organizátori mali pre nás pripravené aj zábavné, náučné a zaujímavé aktivity, kde sme sa všetci otestovali.

              Ďakujeme aj pani učiteľke Andrei Štanclovej, ktorá to pre nás všetko vybavila a spolu s pani učiteľkou Alenou Soskovou nám týmto spestrili vyučovanie na hodinách HGM.

              Michaela Sekeráková V.A

            • Okresné kolo v basketbale SŠ

            • Dňa 8. 11. 2022 sa naši chlapci zúčastnili na Okresnom kole v basketbale SŠ. Získali krásne 2. miesto. K dosiahnutému úspechu blahoželáme.

          • Spomienka na Otta Brucknera a Vojtecha Alexandra
            • Spomienka na Otta Brucknera a Vojtecha Alexandra

            • Študenti 1.A ,1.B, 2.A a 2.B triedy si na hodine náboženskej výchovy a na hodine občianskej náuky  pripomenuli osobnosti späté s históriou našej školy.  Pri príležitosti  sviatku všetkých svätých a pamiatky zosnulých navštívili ich hrobové miesta a zapálili spomienkové sviečky. Tí aktívnejší pomohli aj pri úprave hrobového miesta Otta Brucknera.

               

            • Erasmus + - španielska Malaga

            • V dňoch od 23.10.2022 do 04.11.2022 sa výber žiakov z tried 3.A, 4.A a 5.A spolu s pedagogickým dozorom pod vedením pani riaditeľky Dariny Siskovičovej a pani učiteľky Evy Labusovej  zúčastnili na dvojtýždňovej mobilite, stáži v odbornom vzdelávaní a príprave  v rámci projektu Erasmus+ „Spoločne do Európy“ v Španielsku v meste Malaga. Vyskúšali sme si prácu v servise v štyroch rôznych reštauračných zariadeniach. Pripravovali sme a servírovali kávu, rôzne objednané pokrmy  a vyskúšali sme si aj prácu za barom v podobe prípravy studených alkoholických a nealkoholických a miešaných nápojov. Okrem toho sme si počas voľného času užívali chvíle na pláži alebo pri spoznávaní nových pamiatok. Spoločne sme navštívili aj Gibraltár, kde sme sa pobavili pri kŕmení makakov. Týmto by sa chceli poďakovať vedeniu za túto možnosť a veríme v ďalšie nové príležitosti.

              Autori:
              Sofia Stašáková 4.A, Nikola Bednárová 4.A

            • Emócie v marketingu

            • Dňa 3.11.2022 sme na pôde našej školy privítali Ing. Davida Vrtaňu, ktorý nám za OZ  MLADÝ PODNIKAVEC prednášal na tému: Emócie v marketingu.
              Študenti III.A, IV.B a V.A sa mohli oboznámiť s rôznymi emóciami a s ich vplyvom na každého z nás, a to hlavne prostredníctvom reklám. Prednáška sa niesla v duchu diskusie a mnohých z nás  chytila za "srdce". Videli sme napríklad ukážky správnych a nesprávnych marketingových kampaní a dozvedeli sa o rôznych druhoch marketingu.

              Ďakujeme aj vyučujúcim, ktorí nám tento workshop zorganizovali a mohli sme sa dozvedieť niečo nové. Tešíme sa na ďalšie podobné workshopy.

              Michaela Sekeráková, Adrián Šatek (V.A)

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            •      Druhé, októbrové kolo našej "čitateľskej" súťaže prinieslo zmenu na čele celoškolského rebríčka jej účastníkov. Lídrom súťaže sa stala Sára Dlugošová z 2.B triedy s celkovým počtom bodov 15.

                   Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

              Viac sa dozvieš po kliknutí na odkaz O ŠKOLE (horná lišta).

          • LIGA MATURANTOV
            • LIGA MATURANTOV

            •      Koniec mesiaca október priniesol ďalšie kolo vedomostnej súťaže pripravovanej pre našich maturantov s cieľom pomôcť im úspešne vykonať písomnú časť ich maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry.

                   Vedúcu pozíciu v tejto súťaži aj v tomto kole potvrdila Marietta Mihočová (5.A) s celkovým percentom úspešnosti 87%.

                   Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

              (VIAC: horná lišta - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL)

            • Burza vysokých škôl

            • Dňa 26. 10. 2022 sme sa zúčastnili roadshow „Kam na vysokú“, ktorá sa konala v hoteli Satel v Poprade. Študenti V. A si prezreli interaktívne ukážky a prezentácie 7 univerzít, 3 vysokých škôl a akadémií, 12 samostatných fakúlt zo Slovenska a Česka. Žiaci mohli využiť aj poradenstvo pri výbere VŠ, ktoré ponúkalo CPPPaP z Popradu. Inšpiratívne podnety sme spolu prediskutovali na záver pri káve a koláčiku.

              Mgr. Slávka Holovová

              výchovný poradca

            • Študentské voľby 2022

            • Dňa 25.10.2022 sa v našej škole konali študentské voľby, v ktorých naši žiaci mohli vyjadriť svoj názor, koho by volili, ak by sa volieb mohli zúčastniť. Hlasovať mohli všetci žiaci školy, pretože každý z nich dosiahol vek 15 rokov. Organizácia aj priebeh volieb boli veľmi náročné, pretože žiaci volili župana a poslancov do VÚC a niektorí žiaci ešte aj primátora a poslancov do mestského zastupiteľstva. Napriek náročnosti sme všetko zvládli.  Chcem sa poďakovať trojčlennej komisii žiakov za pomoc pri organizovaní volieb (Viktória Svobodová – 2.B, Kristína Štecová – 2.B, Adrián Šatek – 5.A). Musím však skonštatovať, že záujem našich žiakov o politické dianie je veľmi nízky. Pre mnohých bolo veľmi náročné vybrať si kandidátov, keďže nemajú dostatok informácii v tejto oblasti.

              PaedDr. Zuzana Valeková

              koordinátorka ŽŠR

          • Okresné kolo SŠ  v bedmintone
            • Okresné kolo SŠ v bedmintone

            •  

              OK žiačok a žiakov stredných škôl v bedmintone družstiev sa uskutočnilo 19. októbra 2022  v telocvični ZŠ v Huncovciach za  účasti piatich stredných škôl, GY POH v Kežmarku, GY Stará Ves, ŠUP v Kežmarku, SOU Garbiarska a Hotelovej akadémie v Kežmarku. Dvaja chlapci a dve dievčatá školy tvorili družstvo, ktoré odohralo zápasy na princípe „ každý s každým“. Hra, spolu s tímovou  spoluprácou, našim reprezentantom priniesla pekný výsledok. V kategórii dievčat nás reprezentovali Anastázia Zgeburová  a Tea Tkáčová, vybojovali 3. miesto. Chlapčenské družstvo, v zložení Marek FričAdrián Závacký,  sa po urputných bojoch umiestnilo na 4. mieste.

               

              Za výbornú reprezentáciu školy ďakujeme a prajeme ďalšie športové úspechy. 

                                                                                                                                                            Mgr. Iveta Štancelová

               

            • Výtvarná súťaž stredných škôl Červená stužka

            •      Žiaci 1. a 2. ročníka sa zapojili do výtvarnej súťaže stredných škôl v rámci 16. ročníka kampane Červené stužky. Podmienkou súťaže bolo graficky znázorniť kampaň rôznymi technikami vo formáte A5 alebo A6. Našu školu budú po náročnom výbere reprezentovať žiačky I.B triedy:  Natália Dudášková, Nina Gulašiová, Karolína Olekšáková.

                   Všetkým žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili, ďakujeme a dievčatám držíme palce, aby sa ich práce umiestnili na čo najlepšom mieste.

              Garant súťaže: Ing. Simona Bučková

            • Európsky deň rodičov a školy

            • Dňa 19. októbra 2022 si žiaci 4.A a 4.B triedy pripravili recepciu pre svojich rodičov a učiteľov na pôde našej školy pri príležitosti Európskeho dňa rodičov a školy. Obsluha pripravila spoločenské stolovanie formou recepcie pod vedením p. uč. Pisarčíkovej. Bez šikovných rúk našich kuchárov by táto akcia nemala veľký význam, tú mali “pod palcom” p. uč. Bučková a Sosková, ktoré sa postarali o prípravu studených mís. Teplú kuchyňu mali na starosti p. uč. Ondrášik a Ondrášiková a sladkými dezertmi našich rodičov potešili p.uč. Pitoňáková a Šoltésová. Po ťažkých dňoch prípravy dopadla celá akcia skvele, rodičia mali radosť a my sme to zvládli s úsmevom.

              Nikola Bednárová, 4.A

            • Deň otvorených dverí

            • Brány našej hotelovej akadémie sa 20. októbra 2022 opäť otvorili pre širokú verejnosť. Hlavnými návštevníkmi boli žiaci 9. ročníka prichádzajúci zo všetkých základných škôl v Kežmarku, z niektorých škôl z Popradu, z Podolínca, Hranovnice, Lendaku, Ľubice, Vrbova, zo Svitu, Špišských Hanušoviec, Spišskej Teplice, Spišskej Belej. Bola pre nich pripravená prezentácia o škole a rôzne aktivity, za ktoré získavali body a najúspešnejší následne mohli tieto vymeniť za odmenu vo forme palacinky, miešaného nápoja, pera s logom školy a „jednohubky“ podľa počtu bodov. Prišli aj učitelia z okolitých škôl, niekoľko rodičov a všetci tí, ktorí boli zvedaví na našu školu. Kto mal záujem, mohol nahliadnuť aj na otvorené hodiny slovenského, anglického a nemeckého jazyka, na hodinu predmetu technika obsluhy a hotelový a gastronomický manažment. Žiaci tretieho ročníka v odbore hotelová akadémia pripravili slávnostné tabule, ktorými prezentovali svoje zručnosti. Veríme, že všetkých návštevníkov čas strávený v našej škole obohatil a že sa žiaci končiaceho ročníka základných škôl dozvedeli potrebné informácie k správnemu rozhodnutiu o výbere vhodnej strednej školy.

               

                                                                                                             Ing. Bc. Stela Stašáková, PhD.

                                                                                                      koordinátorka propagácie a marketingu

            • Barmanský kurz

            • V uplynulom týždni sa žiaci našej školy zúčastnili týždenného barmanského kurzu. Dozvedeli sme sa veľa o histórii barmanstva, o víne, koňakoch, brandy, whiskey.. Ako sa všetko vyrába a používa pri miešaní nápojov. Celý tento kurz pozostával z teórie, praktickej časti prípravy nápojov a samozrejme aj teoretických a praktických skúšok. Všetci žiaci kurz úspešne zvládli. Kurz prebiehal pod vedením SKBA (Slovenská barmanská asociácia), lektora Milana Šefca a prezidenta SKBA Jána Šuchtu.

              Aj keď sme sa museli na skúšky učiť, zvládli sme to, získali sme nové zručnosti v tejto oblasti, ktoré môžeme ďalej rozvíjať. Ďakujeme vedeniu školy, za možnosť realizácie kurzu a zástupcom SKBA a Ing. M. Pisarčíkovej za plynulý priebeh a ukončenie kurzu.

              Gabriel Baran a Sofia Bialončíková, 2.A

            • Odborná exkurzia v tatranských hoteloch

            • Dňa 19.10.2022 sa žiaci I.A a II.A zúčastnili odbornej exkurzie v hoteloch Lomnica a Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici. Vďaka ústretovosti a odbornosti zamestnancov získali veľa informácií prostredníctvom prezentácie, diskusií, obhliadok priestorov hotelov - kongresová hala, kaviareň, reštaurácia, galéria, jednotlivé typy izieb. Prežili sme krásny jesenný deň obohatený dojmami z videného luxusu a profesionálneho prístupu.

            • Beseda so skautmi

            • Dňa 14.10. sa žiaci 1.A a 1.B zúčastnili na besede miestnych skautov. Cieľom tejto diskusie bolo žiakov oboznámiť  so skautingom. Dozvedeli sme sa ako  funguje, čo si máme  pod pojmom skauting predstaviť, aj ako sa skautom vôbec stať.  Skauting nie je len o zbieraní odznakov, ale aj o poznávaní samého seba, o pomáhaní či formovaní vzťahov medzi ľuďmi. V troch zaujímavých disciplínach zameraných na rozmýšľanie sme sa snažili postaviť zo zápalok vatru podľa obrázku s heslom: ,,Čo nie  je zakázané, je dovolené!"  Pomerali sme si svoje sily, a aj sme sa potrápili, kým sme prišli na správne riešenie . Beseda sa ukončila tým, že nám skauti rozdali nálepky ako darček a pozvali nás na sobotné podujatie do ich skautingovej klubovne. 


              Stať skautom sa môže úplne  každý, len musí mať chuť a vôľu prekonať sám seba. 


                                                                                                                          Karin Habiňáková  a Kristína Komorová  1.A 

            • Spolupráca s mestskou knižnicou pokračuje

            • Dňa 12.10.2022 sa žiaci 1. A a 1. B triedy zúčastnili na exkurzii v Mestskej knižnici v Kežmarku. Tak ako každý rok aj tento  nás privítali s úsmevom a novinkami pre nás žiakov. Pani riaditeľka PhDr. Jana Schönová nám poskytla veľa  informácií o vzniku papiera, prezradila nám princíp fungovania knižníc, previedla nás po celom areáli knižnice, vysvetlila nám, ako sú knihy poukladané, ako sa delia či ako sa v nich orientovať. Získali sme i poznatky o histórii knižníc, o sídle prvej knižnice na Slovensku i o tom, kde nájdeme tú najväčšiu. Som presvedčená, že sa do knižnice vrátime a niektorí z nás sa stanú jej stálymi návštevníkmi. Ďakujeme za príjemný zážitok a možnosť zamyslieť sa nad myšlienkou:

              „Nemiluj knihy, aby si si nimi ozdobil svoj príbytok, ale preto, aby si nimi vyzdobil srdce i ducha.“

               

                                                                                                                                            Karin Habiňáková, 1.A - text

                                                                                                                                            Miriam Oračková, 1.A - foto

               

               

               

               

            • Medzinárodný festival horských filmov

            • 14. októbra 2022 žiaci 1.A, 1.B a 2.B absolvovali ďalšiu zaujímavú aktivitu, ktorá prispela k formovaniu ich vzťahu k životnému prostrediu a k trvalo udržateľnému cestovnému ruchu. V rámci 30. ročníka Medzinárodného festivalu horských filmov si pozreli vybrané filmy zamerané na horolezectvo, kombináciu horskej cyklistky a horolezectva a free riding. Filmy boli veľmi pútavé a my aj touto cestou chceme poďakovať kinu Iskra za možnosť zúčastniť sa prehliadky horských filmov v Kežmarku.

                                                                                                                       Ing. Alena Sosková, Mgr. Slávka Holovová

               

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje