• Novinky

            • Psychologická hra

            • V piatok 4. 3. 2022 sa pedagogickí zamestnanci v škole hrali. Ďalším výstupom projektu Nadácie Orange s názvom "Čo lieči ľudskú dušu" v grantovom programe "Zdravá duša školy" bola účasť pedagógov na Psychologickej hre spojenej s prednáškou pod  záštitou psychologičky Mgr. Márie Cebulovej  a herca Mgr.art. Marcela Cebulu.Účastníci si v rámci viacerých aktivít rozvíjali svoje sociálne a emociálne kompetencie. Bolo to netradičné, zábavné a náučné popoludnie.

               

              Ing. Bc. Stela Stašáková, PhD.

              koordinátorka projektu

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • TVORIVÉ PÍSANIE

                   Sme späť!!! Sme späť s aktivitami, ktoré v „predkoronovom“ období každoročne v našej škole patrili k procesu prípravy žiakov končiacich ročníkov na ich maturitnú skúšku.

                   Prvou „návratovou“ aktivitou bola súťaž TVORIVÉ PÍSANIE, cieľom ktorej je podporiť študentov, ktorých baví slovo – najmä jeho písomná podoba. Úlohou zúčastnených študentov bolo vytvoriť text nimi vyžrebovaného žánru na vopred určenú tému. Víťazom sa stala Zuzana Leščinská (5.A), ktorú spomedzi seba jednohlasne vybrali  za absolútneho víťaza všetci súťažiaci.

                   Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • Ani februárové kolo neprinieslo zmeny na čele rebríčka našej "čitateľskej" súťaže. Najlepším riešiteľom úloh zostáva Andrášová Vanessa z 1.B triedy s najvyšším počtom získaných bodov - 41.

              Blahoželáme!!!

              Ako si sa v tomto kole umiestnil Ty, zistíš po kliknutí na odkaz na stránku SÚŤAŽÍME SO SJL.

              (CESTA: horná lišta: O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...)

              vyučujúci SJL

            • Olympiáda kritického myslenia

            • Milí žiaci, radi by sme Vás informovali o novej súťaži – Olympiáda kritického myslenia (OKM).Ide o súťaž pre jednotlivcov, ktorí sú študentmi a študentkami stredných škôl. Cieľom OKM je zvyšovať mediálnu gramotnosť a schopnosť pracovať s informáciami u mladých ľudí. Snaží sa ich naučiť overovať správy, rozumieť štatistikám, hodnotiť presvedčivosť argumentácie a vnímať rôzne manipulatívne techniky.

              Úlohy OKM sa delia do troch tematických častí. Prvá časť sa zameriava na mediálnu gramotnosť a overovanie informácií. Druhá časť sa bližšie pozerá na manipulatívne techniky, hlavne pri interpretácií dát a písaného textu. Tretia časť cvičí argumentáciu – schopnosť logicky, konštruktívne a slušne obhajovať pozíciu.

              Viac informácií o súťaži nájdete na stránke súťaže www.okm.sk, kde sa môžete aj otestovať.

              V prípade záujmu kontaktujte koordinátora ŽŠR (PaedDr. Zuzana Valeková) alebo píšte na adresu zsrhaobkk@gmail.com do 10.3.2022.

            • TAMI automat už aj v našej škole

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              rozširujeme pre Vás ponuku o výrobky TAMI automatu. Podrobnosti nájdete na plagáte. Predbežných záujemcov o kreditný kľúč prosíme, aby do škatule na recepcii školy vložili lístok s menom žiaka a triedou, ktorú žiak navštevuje. Kreditný kľúč si budete môcť po zaplatení  sumy (5 eur za kredit + 5 eur záloha) vyzdvihnúť 28.02.2022. Čas a miesto Vám bude aktuálne oznámené.

               

               

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • Naša súťaž zameraná na rozvoj čitateľskej gramotnosti ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME... pokračovala v mesiaci január už svojím 5. kolom. Pozíciu líderky tejto súťaže si udržala Vanesa Andrášová z 1.B triedy, ktorá získala v danom kole maximálny počet bodov, a tak sa s celkovým počtom bodov 35 opäť postavila na čelo jej rebríčka.

              Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

            • Workshop "Ako komunikovať s ľuďmi, s ktorými si nerozumieme"

            • Dňa 11. februára 2022 sa konala prvá aktivita v rámci projektu Nadácie Orange "Čo lieči ľudskú dušu" v grantovom programe Zdravá duša školy. Prednášajúcim bol lektor a kouč RNDr. Alexander Birčák. Účastníkmi boli pedagogickí zamestnanci našej školy.

               

              Ing. Bc. Stela Stašáková, PhD.

                  koordinátorka projektu

               

            • Svetový deň sprievodcov CR

            • 21. februára si už tradične pripomíname Svetový deň sprievodcov cestovného ruchu. Slovenská spoločnosť sprievodcov cestovného ruchu, národný koordinátor tohto podujatia na Slovensku, vyhlásila XIX. ročník na sobotu 19. februára 2022. Téma tohtoročných osláv je „Zotavovanie a opätovný rast CR – úloha sprievodcov CR.“

              Aj v našej škole sme si pripomenuli Svetový deň sprievodcov CR. Žiaci IV.BM pripravili k téme plagáty a informačné panely a žiaci I.B triedy si v rámci predmetu manažment voľného času pripravili prezentácie a výklad k zaujímavým témam, napr. Skanzeny a ľudová architektúra na Slovensku, Rekreácia pri vode, Agroturistika na Slovensku, Športová dovolenka, Podujatia na Slovensku a podobne. Aby sme neostali iba pri teórii, v pondelok 28. 2. 2022 sa zúčastníme prehliadky kežmarského hradu s odborným sprievodcovským výkladom.

              Ing. Alena Sosková

               

            • Deň sv. Valentína

            • Deň sv. Valentína  bol pre nás opäť dôvodom na radosť. Priniesol kopec lásky, radostnej atmosféry a milých prekvapení.  Každý mohol potešiť svojho spolužiaka či spolužiačku,  a tak urobiť pre niekoho deň ešte krajším. Veď s úsmevom na tvári sa všetko podarí. Ďakujeme!

                                                                                                                                                                                             ŽŠR

            • Fašiangy a DOD

            • Čas strávený v škole nie je vždy zameraný len na osvojenie si nových vedomostí, ale aj na zábavu, rozvoj zručností a oslavu sviatkov. U nás  sa piatok 11. február 2022 niesol v duchu fašiangovej zábavy. Žiaci prišli v maskách, počas triednických hodín si pozreli videá o fašiangoch a ich tradícii, z každej triedy bol vybraný jeden žiak, ktorý postúpil do súťaže o najkrajšiu masku. Prebiehala aj tombola a žiaci mohli vyhrať rôzne ceny.

              Tretiaci v odbore kuchár, čašník pripravovali šišky – nielen na konzumáciu, ale aj na súťaž o najkrajšiu fašiangovú dobrotu.

              Záujemcovia o štúdium v našej škole mali príležitosť navštíviť Deň otvorených dverí. Prezreli si priestory školy a videá o nej, vyskúšali matematické hlavolamy a overili si svoju pamäť.

              Veríme, že naši žiaci si zábavu a ochutnávku šišiek užili a že sa deviataci dozvedeli všetko potrebné pre výber tej správnej strednej školy.

               

                                                                                                               Ing. Bc. Stela Stašáková, PhD.

                                                                                                      koordinátorka propagácie a marketingu

               

          • PRAVOPISNÁ LIGA HAOB
            • PRAVOPISNÁ LIGA HAOB

            • Záver 1. polroka tohto školského roka priniesol aj 2. kolo našej súťaže PRAVOPISNÁ LIGA HAOB. Na čele jej rebríčka oproti minulému kolu došlo k zmenám, kde sa na jeho prvé miesto so získanými 47 bodmi prebojovali až traja študenti – Svobodová Viktória (1.B), Mazureková Barbora (2.A) a Krajčoviech Filip (2.B).

              Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

              (VIAC: horná lišta – O škole – Súťažíme so SJL)

            • Olympiáda v nemeckom jazyku - okresné kolo

            • Dňa 19.1.2022 sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády v nemeckom jazyku online formou. Darilo sa nám v obidvoch kategóriách. V kategórii 2A obsadil 1. miesto Samuel Garančovský (1.A) a v kategórii 2B obsadila 3. miesto Laura Brondošová (5.A).

              Víťazom srdečne blahoželáme!

               

               

              PaedDr.Zuzana Valeková

          • LIGA MATURANTOV
            • LIGA MATURANTOV

            •      Žiaci končiacich ročníkov pomaly finišujú so svojou prípravou na písomnú formu externej časti svojej maturitnej skúšky. Pomocnú ruku pri ich príprave im podáva aj naša "maturitná" súťaž, ktorej predposledné kolo sa konalo v závere mesiaca január. Pozíciu najúspešnejšej riešiteľky úloh si udržala Laura Viktória Brondošová (5.A) s najvyšším priemerným percentom úspešnosti 67%.

                   Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

          • Ukončenie 1. polroka trochu inak - škola hrou
            • Ukončenie 1. polroka trochu inak - škola hrou

            • Pohľad na netradičné stretnutia

              V posledný deň prvého polroka zažili žiaci v škole netradičný deň. Bolo pre nich pripravených niekoľko stanovísk s rôznorodými aktivitami – pozreli si filmovú ukážku absurdnej drámy, vyskúšali si kvízy a zasúťažili z vedomostí z dejepisu, potrápili ich idiomy a hlavolamy v angličtine, venovali sa nemčine zábavnou formou, pozreli si film o krásnych miestach Slovenska, ktoré následne hľadali v slepej mape, riešili aj rébusy a overovali si svoju pamäť či vedomosti z matematiky, nechýbal ani Dalajlámov test osobnosti. Žiaci v duálnom vzdelávaní si zdokonaľovali svoje zručnosti v príprave rôznych druhov káv a tí, ktorí majú radi šport, si ho užili hraním stolného tenisu.

              Po uvedených aktivitách nasledovala triednická hodina a odovzdávanie výpisov známok. Veríme, že tento deň bol pre našich žiakov príjemným, oddychovým, ale aj poučným. Ďakujeme všetkým, ktorí sa na jeho príprave a realizácii podieľali.

               

                                                                                                                         Stela Stašáková

          • Škola hrou: prírodovedné predmety
            • Škola hrou: prírodovedné predmety

            • 31.01.2022 mala naša škola nezvyčajné ukončenie polroka. Študenti absolvovali netradičné aktivity z rôznych predmetov, teda i z tých prírodovedných, ako sú matematika či geografia.

              Na geografii si triedy pozreli krátky film o najkrajších miestach na Slovensku, po ktorom nasledovala slepá mapa, ktorá obsahovala približne 29 miest z filmu...V tejto disciplíne boli najlepšie Andrášová Vanesa a Václavová Timea (1.B), ktoré správne označili až 28 miest. Z ostatných tried najlepšie slepú mapu Slovenska zvládli Mazureková Barbora, Havránková Diana a Frisíková Karolína (2.A), Suchanovská Alexandra a Vojček Lívio (3.B), Dlubáčová Dominika a Rušinová Dominika (4.A) a Krišandová Nikola a Rezniček Vladimír (5.A). Srdečne blahoželáme!

              V matematike bola témou finančná gramotnosť... Po krátkom úvode do témy ,,Človek vo svete peňazí“ si študenti mohli overiť schopnosti v troch aktivitách. Tajničkou si žiaci preverili ovládanie základných pojmov z finančnej gramotnosti a na naše potešenie zvládli všetci túto úlohu po menšom navádzaní. Svoju šikovnosť, rýchlosť a postreh študenti preukázali aj pri skladaní puzzle – bankoviek. Poslednú aktivitu žiaci jednotlivých ročníkov zavŕšili hrou milionár, kde odhaľovali korupciu, podvody, spreneveru a iné neduhy, ktorým podlieha svet financií. Víťaznou triedou sa v tomto predmete stala 2.A, ktorá získala aj sladkú odmenu.

              V.Svobodová, I.B

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje