• Novinky

            • Prijímacie konanie - pozvánka 1.kolo (1. a 2. termín)

            •  

                  

                    Hotelová akadémia Otta Brucknera, Dr. Alexandra 29A, 060 01  Kežmarok                                                                                                                                                                               

               

               

              POZVÁNKA NA PRIJÍMACIE SKÚŠKY

               

              podľa § 66 ods. 8  zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.

               

              Riaditeľka  Hotelová akadémia Otta Brucknera v Kežmarku na základe prihlášky na štúdium na tunajšej škole

              pozýva

              Vášho syna (dcéru), žiaka (žiačku) 9. ročníka základnej školy,

              n a   p r i j í m a c i e   s k ú š k y

               do prvého ročníka  denného štúdia v školskom roku 2022/2023 v študijnom odbore 6323K hotelová akadémia (predmety SJL, ANJ) / 6324M  manažment regionálneho cestovného ruchu (predmety SJL, MAT), ktoré sa uskutočnia dňa  4. mája 2023 - 1. termín a 9. mája 2023 - 2. termín v budove školy.

              Žiak sa dostaví do školy do 8:00 hod. do vestibulu tunajšej školy a donesie si so sebou písacie potreby, občiansky preukaz.

                          Žiakovi bude pridelený kód pre prijímacie skúšky, ktorý dostane pri prijímacích skúškach.        

                          Pod týmto kódom bude aj uvedený vo výsledkovej listine prijímacích skúšok v súlade so zákonom o osobných údajoch.

                          Po doručení výsledkov T9 strednej škole bude možné uchádzača prijať bez prijímacej skúšky (ak dosiahne  v každom predmete testovania samostatne úspešnosť najmenej 80%). O tejto skutočnosti bude uchádzač informovaný.

               

              V prípade, že žiak sa pre osobitne závažné dôvody, najmä zdravotné, nemôže dostaviť na prijímacie skúšky, predloží jeho zákonný zástupca riaditeľovi tunajšej školy žiadosť o povolenie vykonať skúšku v náhradnom termíne, doloženú potvrdením. Žiadosť spolu s potvrdením treba predložiť najneskôr v deň konania skúšok do 8:00 hodiny.

               

               

               

              PhDr. Darina Siskovičová                          

                       riaditeľka školy

               

               

               

            • PREDAJNÁ VÝSTAVA KNÍH

            • Každoročne pre nás, študentov našej hotelovky, pripravujú vyučujúci SJL v spolupráci s kníhkupectvom ALTEREGO z Kežmarku predajnú výstavu kníh – bestsellerov za uplynulý rok. 

              Vždy tak dostaneme možnosť prezrieť si knihy z rôznych oblastí našich záujmov – cudzie jazyky, gastronómia, umelecká literatúra... a zakúpiť si ich za zvýhodnenú cenu. Tí, ktorí tak urobia, sú zaradení do žrebovania o knihu podľa vlastného výberu, ktorú im zakúpi naša škola.

              Aj v tomto školskom roku to nebolo inak. Štastena sa usmiala na Vanesu Andrášovú z 2.B triedy, ktorú pod "notárskym" okom pani zástupkyne PaedDr. Tatiany Školníčkovej spomedzi všetkých kupujúcich vyžrebovala pani riaditeľka PhDr. Darina Siskovičová.

               Kristína Štecová (2.B)

            • Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera

            •      Dňa 4. 4. 2023 po dvojročnej nútenej prestávke si v Piešťanoch naši žiaci zmerali sily s viac ako 90 súťažiacimi z 31 stredných odborných škôl v jednotlivých súťažných disciplínach a to: v súťaži Barkultur competition - Gabriel Baran, v súťaži Slovak Barista Cup junior - Jana Hurajtová a Monika Matfiaková a v súťaži Mladý Someliér - Sandra Pisarčíková a Paulína Brežinová. Všetci títo žiaci našu školu reprezentovali na výbornú a na trofejové police školy pribudli 2 nové ceny, o ktoré sa zaslúžili za najlepšiu techniku v súťaži Slovak Barista Cup junior - Monika Matfiaková a v súťaži Mladý Someliér si trofej za 1. miesto odniesla Paulína Brežinová.

              Ing.Simona Bučková

              Ing.Michaela Pisarčíková

              Ing.Jozef Ondrášik

            • Interaktívne varenie vo firme Bidfood

            • Dňa 3.4. 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili Interaktívneho varenia v Prešove v spolupráci s firmou Bidfood. Mali sme možnosť predviesť svoje zručnosti v príprave rôznych jedál. 

              Menu tvorilo studené predjedlo:COD FILET NA SPÔSOB ,,HAMACHI“, nasledovala polievka: KUKURIČNÝ KRÉM S ČERVENÝM KARI, SILVER STEAK TRANCHÉ, hlavný chod - rybací - Morský vlk marinovaný na citrónovej tráve a limetkových listoch, naparený v kalerábe s maslovou ponzu omáčkou, beluga šošovicou a nakladanou uhorkou a hlavný chod steakový - DENVER STEAK HOLDONET ZAÚDENÝ, PLNENÁ GUANCIALE, GRILOVANÁ POLENTA, DUO DIP, SMREKOVÁ INFÚZIA a taktiež úžasný dezert: Sezamové créme bruleé so salsou z exotického ovocia.

              Bol to veľmi príjemne strávený čas, ktorý sme si užili prípravou pokrmov, nadobudli sme nové zručnosti, skúsenosti a hlavne zážitky z niečo nového, čo sme ešte v praxi nevyskúšali. 

              Marcela Marhefková,1.A

              Karin Habiňáková,1.A

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023

            • V stredu 5. 4. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2023, ktoré organizovalo Podtatranské osvetové stredisko v Poprade v spolupráci s CVČ v Kežmarku. 

              Našu školu na ňom reprezentovala Vanesa Andrášová s textom Jána Smreka Hrášok. A NESKLAMALA!!! V silnej konkurencii úspešných recitátorov z predchádzajúcich ročníkov tejto súťaže obsadila skvelé 2. miesto.

              K úspechu Vanese blahoželáme!

              vyučujúci SJL

          • Rozhovory s knihou - čítam, čítaš, čítame
            • Rozhovory s knihou - čítam, čítaš, čítame

            • Mesiac knihy prežili študenti 1. ročníka príjemným stretnutím  s knihou. 28. marca 2023  sa uskutočnila súťaž, v ktorej si zmeralo sily šesť súťažných družstiev z 1. A a 1. B triedy - T. Buxarová a K. Habiňáková, P. Boguská a M. Marhefková, M. Oračková a E. Záhradníková, N. Dudášková a L. Neupauerová, N. Gulašiová a D. Hajovská, V. Navrátilová a D. Vojčíková. Súťaž pripravila PaedDr. Školníčková, porotu tvorili vybraní študenti oboch tried (K. Komorová, T. Kubaská a Z. Pištová). Pri príprave a realizácii akcie výrazne pomohli asistentky - S. Kačenková a A. Strišovská. Víťazstvo si odniesli V. Navrátilová a D. Vojčíková. Blahoželáme!

            • CASSOVIA CUP 2023

            • V dňoch 22.3.-24.3.2023 sa naši žiaci Gabriel Baran (2.A) a Miroslava Šteczová (4.A) zúčastnili medzinárodnej barmanskej sútaže 14. ročník Cassovia Cup 2023, kde si zmeralo 43 súťažiacich svoje sily. Hneď po príchode a registrácii sme absolvovali workshop od spoločnosti St. Nicolaus. Po workshope nás čakal nie veľmi jednoduchý písomný test, ktorý sme úspešne zvládli. Nasledujúci deň prebiehala hlavná súťaž, kde sme za úlohu mali namiešať Soft a Long drink s povinnou surovinou ,,Bošácka slivovica 52%´´.

              Ďakujeme žiakom Miroslave Šteczovej a Gabrielovi Baranovi (zlaté pásmo) za úspešnú reprezentáciu našej školy. :)

               


            • Erasmus + - španielska Malaga

            • V dňoch od 23.10.2022 do 04.11.2022 sa výber žiakov z tried 3.A, 4.A a 5.A spolu s pedagogickým dozorom pod vedením pani riaditeľky Dariny Siskovičovej a pani učiteľky Evy Labusovej  zúčastnili na dvojtýždňovej mobilite, stáži v odbornom vzdelávaní a príprave  v rámci projektu Erasmus+ „Spoločne do Európy“ v Španielsku v meste Malaga. Vyskúšali sme si prácu v servise v štyroch rôznych reštauračných zariadeniach. Pripravovali sme a servírovali kávu, rôzne objednané pokrmy  a vyskúšali sme si aj prácu za barom v podobe prípravy studených alkoholických a nealkoholických a miešaných nápojov. Okrem toho sme si počas voľného času užívali chvíle na pláži alebo pri spoznávaní nových pamiatok. Spoločne sme navštívili aj Gibraltár, kde sme sa pobavili pri kŕmení makakov. Týmto by sa chceli poďakovať vedeniu za túto možnosť a veríme v ďalšie nové príležitosti.

              Autori:
              Sofia Stašáková 4.A, Nikola Bednárová 4.A

      • Kontakty

        • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
        • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
        • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
        • 00 162 175
        • 2020709713
        • Kežmarok
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje