• Novinky

            • Úspešná reprezentácia našich športovcov

            • Žiaci a žiačky našej školy mali perný športový koniec týždňa. V stredu 20.03. sa zúčastnili na okresnom kole vo volejbale, kde hrali dievčatá spolu s chlapcami v takzvanom mix družstve a získali cenné tretie miesto. Vo štvrtok 21.03. nás reprezentovali chlapci na okresnom kole vo florbale, avšak ani ich maximálne nasadenie, ani ich vyspelá technická hra, nestačili na medailové umiestnenie. V piatok hrali florbal naše dievčatá a tým uniklo prvé miesto len o vlások, čo by bolo pre ne krásnym ocenením za ich ukážkovú spoluprácu a bojovnosť. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

              Mgr.Peter Kravárik

            • HAOB KK na Cassovia Cup 2024

            • Dňa 20. 03. 2024 sa naši žiaci Gabriel Baran z 3.A a Miroslava Šteczová z 5.A zúčastnili na medzinárodnej barmanskej sútaži - 15. ročník Cassovia Cup 2024, kde si zmeralo svoje sily jej 52 účastníkov. Hlavnou úlohou súťažiacich bolo zostaviť dva drinky (Soft drink a Long drink) s povinnou surovinou Gin.

              Ďakujeme žiakom Miroslave Šteczovej (zlaté pásmo) a Gabrielovi Baranovi (2. miesto absolútneho víťaza) za úspešnú reprezentáciu našej školy a Ing. M. Pisarčíkovej za svedomitú prípravu žiakov na súťaž, aj keď si pani učiteľke plní svoje materské povinnosti.

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • 20. marca 2024 sa v našej škole uskutočnila príjemná školská akcia – ročníkové kolo literárnej súťaže uskutočnenej pri príležitosti mesiaca knihy pod názvom Rozhovory s knihou. Medzi sebou súťažilo šesť súťažných družstiev. Súťažiaci si vypočuli 5 ukážok textov zo slovenskej a európskej literatúry a pri  každom z nich odpovedali na niekoľko úloh.

              Na regulárny priebeh celej súťaže dohliadala porota tvorená zo zástupcov jednotlivých tried – Jožko Tretina (1.B), Emka Gajová (1.A) a Angelika Strišovská (2.B). Akcia bola úspešná aj vďaka výraznej pomoci asistentky Soničky Brijovej, ktorá literárne texty čítala a pomáhala pri určení poradia na základe podkladov poroty.

              Všetci účastníci sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o spisovateľoch, ich živote a diele.

              Zároveň si prítomní pripomenuli prvý jarný deň. Svedectvo o tomto dni okrem úsmevov na perách podporila i jemná jarná výzdoba.

              Pred vyvrcholením súťaže stretnutie svojím vystúpením okorenila i študentka 1.B triedy Vanesa Horáková – mladá speváčka „so zlatom v hrdle“. Tú prišli podporiť aj jej spolužiaci z 1.B, ktorí rozšírili rady divákov.

              Na záver sa blahoželalo víťaznému družstvu z 1.A triedy: Lilien Brondošovej, Monike Labovskej a Lilien Nagyovej.

              Fotodokumentáciu zabezpečili Vladimíra Bernateková (1.A) a Rebeka Frisíková (1.B).

              PaedDr. Tatiana Školníčková

            • Na návšteve Tatranskej mliekarne v Kežmarku

            • 13.3.2024 sa trieda 1.A zúčastnila odbornej exkurzie v Tatranskej mliekarni, a.s. v Kežmarku. Je to najzelenšia mliekareň na Slovensku a jediná, ktorá vyrába mlieko a mliečne výrobky v bio-kvalite. Vyrába mlieko, smotanu, maslo, syry, syrové nátierky, jogurty, dezerty, proteínové nápoje...Sú to produkty s typickým logom TAMI.

              Vďaka odbornej prednáške a filmu sme sa dozvedeli o minulosti i súčasnosti tejto spoločnosti, ktorá neustále napreduje, zavádza nové technológie a prináša originálne produkty, ktoré sledujú súčasné trendy. Naši žiaci ocenili aj možnosť pochutnať si na mliečnych výrobkoch.  

              Radi by sme sa poďakovali obchodnému riaditeľovi spoločnosti PhDr. Husákovi a jeho kolegyni za realizáciu tejto exkurzie. 

            • Aktivity v čase písomných maturitných skúšok

            • V rámci náhradného programu v čase písomných maturitných skúšok zo slovenského jazyka a  literatúry sa dňa 12. 3. 2024 zúčastnili žiaci I.A, I.B, II.A, II.B a III.B na zaujímavých aktivitách. Boli to prednášky, ktoré tvorili druhú časť projektu " Podpora etického správania a hodnotového vzdelávania" s Ing. Tomášom Kriššákom – odborníkom na informačnú bezpečnosť a Mgr. Slávkou Varšovou – školskou sociálnou pedagogičkou.

              Ďakujeme prednášajúcim za množstvo nových informácií.

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • Čelo rebríčka priebežných výhercov našej "čitateľskej" súťaže bez zmien - takto by znel titulok článku v novinách po 6. kole súťaže ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

              Na jej čele sa totiž s počtom bodov 58 udržal priebežný výherca predchádzajúceho kola súťaže Šimon Rusnák z 3.A triedy.

              Blahoželáme!!!

              VIAC: horná lišta - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

              vyučujúci SJL

          • Krajské kolo Olympiády zo SJL
            • Krajské kolo Olympiády zo SJL

            • V mesiaci február sa v priestoroch Gymnázia Jána Adama Raymana v Prešove uskutočnilo Krajské kolo 16. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Našu školu na ňom reprezentovali dvaja žiaci - Jozef Tretina  z 1.B triedy a Viktória Svobodová z 3.B.

              A práve Viktória v tomto kole (vyjadrené športovou terminológiou) "zaznamenala" úspech, pretože sa zaradila medzi úspešných riešiteľov a spomedzi 47 účastníkov sa umiestnila na 11. mieste. Ocenenie úspešného riešiteľa sa do našej školy opäť vrátilo po niekoľkých rokoch, za čo Viktórii patrí naša vďaka..

              Blahoželáme!

              vyučujúci SJL

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • Mesiac marec sa každoročne spája s aktivitou predmetovej komisie všeobecnovzdelávacích predmetov - MAREC - MESIAC SO SJL.

              Jej tohtoročnou prvou časťou bola súťaž pre študentov končiacich ročníkov TVORIVÉ PÍSANIE, kde mali súťažiaci možnosť overiť si svoje teoterické vedomosti z písania jednotlivých maturitných žánrov v praxi a lepšie sa tak pripraviť na písomnú formu internej časti svojej maturitnej skúšky.

              Absolútnym víťazom súťaže sa stala Denisa Dlubáčová zo 4.B triedy, ktorú si spomedzi seba vybrali sami súťažiaci.

              Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

            • Odborná exkurzia - účasť na súdnom pojednávaní

            • Dňa 6.3.2024 sa žiaci V.A zúčastnili v rámci predmetov právna náuka a úvod do sveta práce na odbornej exkurzii - na súdnom pojednávaní na Okresnom súde v Kežmarku. Išlo o občianskoprávny spor.

              Ďakujeme pánovi sudcovi za ochotu a ústretovosť.

               

              Ing. Zuzana Ondrášiková, Ing. Mária Vrábliková, PhD.

            • Geografická olympiáda už aj v našej škole

            • V piatok 16.2.2024 dvaja študenti III.A triedy- Denis Bukovič a Jessica Ďuránová - zabojovali online formou

              v geografickej olympiáde, ktorá zahŕňala ich všeobecné geografické vedomosti o Slovensku a o svete. 

              Táto skúsenosť zdôraznila nielen dôležitosť geografickej gramotnosti, ale taktiež ukázala ich odhodlanie

              objavovať svet okolo nás. Denis Bukovič sa stal úspešným riešiteľom. 

              Obom gratulujeme a tešíme sa z ich odvahy a úspechu!

              Jessica Ďuránová, III.A

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • Piate predprázdninové kolo našej súťaže uzavrelo jej prvú polovicu. Náročnosť jednotlivých kôl stúpa, preto je čoraz zložitejšie udržať sa na čele súťažného rebríčka. Dôkazom je i počet priebežných víťazov, kde z počiatočného počtu 18 študentov je po 5. kole na jej čele iba jeden - Šimon Rusnák z 3.A triedy.

              Blahoželáme!!!

              Viac po kliknutí na tento odkaz:  ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

              vyučujúci SJL

            • Svetový deň sprievodcov cestovného ruchu

            • 21. február - Svetový deň sprievodcov cestovného ruchu si žiaci študijného odboru „manažment regionálneho cestovného ruchu“ pripomenuli netradičnou formou vyučovania. Prváci absolvovali v spolupráci s agentúrou PROSTAFF tréning animátorov a druháci navštívili Košice, kde si s odborným sprievodcovským výkladom prezreli viacero kultúrnych a historických pamiatok  - Dóm sv. Alžbety, Jakabov palác, ortodoxná židovská synagóga na Puškinovej ulici a Galéria Ľudovíta Felda a aj sami si vyskúšali úlohu sprievodcu cestovného ruchu.

              Ing. Alena Sosková, Ing. Zuzana Ondrášiková, Ing. Mária Vrábliková, PhD.

            • Lyžiarsky kurz prvákov

            • Žiaci prvého ročníka sa v období od 12.2. do 16.2. zúčastnili lyžiarskeho kurzu v stredisku Strednica v Ždiari. Nelyžiari sa naučili lyžovať a lyžiari si zdokonalili svoje lyžiarske schopnosti a zručnosti. V tretí, takzvaný kritický deň, mali žiaci možnosť spoznávať okolitú, nádhernú prírodu pod Belianskými Tatrami. Cez obedňajšie prestávky si chlapci a dievčatá vychutnávali lokálne špeciality a užívali slnečné lúče, ktorých bolo v  onen týždeň našťastie dosť. Na záver kurzu sme zorganizovali lyžiarske preteky, po ktorých boli nie len víťazi odmenení sladkými cenami a všetci napokon skonštatovali s úsmevami na tvárach, že by takýchto kurzov mohlo byť počas roka viac.

              Mgr.Peter Kravárik

            • Deň sv. Valentína

            • Milí žiaci, ani tento rok sme na Vás s Valentínskou poštou nezabudli. Z dôvodu lyžiarskeho výcviku sme sa rozhodli, že tento sviatok oslávime spoločne v pondelok 19.2.2024.

              ŽŠR

          • PRAVOPISNÁ LIGA
            • PRAVOPISNÁ LIGA

            • Prvý polrok školského roka sme uzavreli druhým kolom našej pravopisnej súťaže PRAVOPISNÁ LIGA HAOB. Počet jej priebežných víťazov sa zúžil na piatich študentov našej školy.

              Ktorí to sú, sa môžeš dozvedieť po kliknutí na tento odkaz:

              SÚŤAŽÍME SO SJL.

              vyučujúci SJL

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje