• Novinky

            • PREDAJNÁ VÝSTAVA KNÍH

            • Každoročne pre nás, študentov našej hotelovky, pripravujú vyučujúci SJL v spolupráci s kníhkupectvom ALTEREGO z Kežmarku predajnú výstavu kníh – bestsellerov za uplynulý rok. 

              Vždy tak dostaneme možnosť prezrieť si knihy z rôznych oblastí našich záujmov – cudzie jazyky, gastronómia, umelecká literatúra... a zakúpiť si ich za zvýhodnenú cenu. Tí, ktorí tak urobia, sú zaradení do žrebovania o knihu podľa vlastného výberu, ktorú im zakúpi naša škola.

              Aj v tomto školskom roku to nebolo inak. Štastena sa usmiala na Vanesu Andrášovú z 2.B triedy, ktorú pod "notárskym" okom pani zástupkyne PaedDr. Tatiany Školníčkovej spomedzi všetkých kupujúcich vyžrebovala pani riaditeľka PhDr. Darina Siskovičová.

               Kristína Štecová (2.B)

            • Piešťanský pohár Ľudovíta Wintera

            •      Dňa 4. 4. 2023 po dvojročnej nútenej prestávke si v Piešťanoch naši žiaci zmerali sily s viac ako 90 súťažiacimi z 31 stredných odborných škôl v jednotlivých súťažných disciplínach a to: v súťaži Barkultur competition - Gabriel Baran, v súťaži Slovak Barista Cup junior - Jana Hurajtová a Monika Matfiaková a v súťaži Mladý Someliér - Sandra Pisarčíková a Paulína Brežinová. Všetci títo žiaci našu školu reprezentovali na výbornú a na trofejové police školy pribudli 2 nové ceny, o ktoré sa zaslúžili za najlepšiu techniku v súťaži Slovak Barista Cup junior - Monika Matfiaková a v súťaži Mladý Someliér si trofej za 1. miesto odniesla Paulína Brežinová.

              Ing.Simona Bučková

              Ing.Michaela Pisarčíková

              Ing.Jozef Ondrášik

            • Interaktívne varenie vo firme Bidfood

            • Dňa 3.4. 2023 sa žiaci našej školy zúčastnili Interaktívneho varenia v Prešove v spolupráci s firmou Bidfood. Mali sme možnosť predviesť svoje zručnosti v príprave rôznych jedál. 

              Menu tvorilo studené predjedlo:COD FILET NA SPÔSOB ,,HAMACHI“, nasledovala polievka: KUKURIČNÝ KRÉM S ČERVENÝM KARI, SILVER STEAK TRANCHÉ, hlavný chod - rybací - Morský vlk marinovaný na citrónovej tráve a limetkových listoch, naparený v kalerábe s maslovou ponzu omáčkou, beluga šošovicou a nakladanou uhorkou a hlavný chod steakový - DENVER STEAK HOLDONET ZAÚDENÝ, PLNENÁ GUANCIALE, GRILOVANÁ POLENTA, DUO DIP, SMREKOVÁ INFÚZIA a taktiež úžasný dezert: Sezamové créme bruleé so salsou z exotického ovocia.

              Bol to veľmi príjemne strávený čas, ktorý sme si užili prípravou pokrmov, nadobudli sme nové zručnosti, skúsenosti a hlavne zážitky z niečo nového, čo sme ešte v praxi nevyskúšali. 

              Marcela Marhefková,1.A

              Karin Habiňáková,1.A

            • HVIEZDOSLAVOV KUBÍN 2023

            • V stredu 5. 4. 2023 sa uskutočnilo okresné kolo súťažnej prehliadky v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín 2023, ktoré organizovalo Podtatranské osvetové stredisko v Poprade v spolupráci s CVČ v Kežmarku. 

              Našu školu na ňom reprezentovala Vanesa Andrášová s textom Jána Smreka Hrášok. A NESKLAMALA!!! V silnej konkurencii úspešných recitátorov z predchádzajúcich ročníkov tejto súťaže obsadila skvelé 2. miesto.

              K úspechu Vanese blahoželáme!

              vyučujúci SJL

          • Rozhovory s knihou - čítam, čítaš, čítame
            • Rozhovory s knihou - čítam, čítaš, čítame

            • Mesiac knihy prežili študenti 1. ročníka príjemným stretnutím  s knihou. 28. marca 2023  sa uskutočnila súťaž, v ktorej si zmeralo sily šesť súťažných družstiev z 1. A a 1. B triedy - T. Buxarová a K. Habiňáková, P. Boguská a M. Marhefková, M. Oračková a E. Záhradníková, N. Dudášková a L. Neupauerová, N. Gulašiová a D. Hajovská, V. Navrátilová a D. Vojčíková. Súťaž pripravila PaedDr. Školníčková, porotu tvorili vybraní študenti oboch tried (K. Komorová, T. Kubaská a Z. Pištová). Pri príprave a realizácii akcie výrazne pomohli asistentky - S. Kačenková a A. Strišovská. Víťazstvo si odniesli V. Navrátilová a D. Vojčíková. Blahoželáme!

            • CASSOVIA CUP 2023

            • V dňoch 22.3.-24.3.2023 sa naši žiaci Gabriel Baran (2.A) a Miroslava Šteczová (4.A) zúčastnili medzinárodnej barmanskej sútaže 14. ročník Cassovia Cup 2023, kde si zmeralo 43 súťažiacich svoje sily. Hneď po príchode a registrácii sme absolvovali workshop od spoločnosti St. Nicolaus. Po workshope nás čakal nie veľmi jednoduchý písomný test, ktorý sme úspešne zvládli. Nasledujúci deň prebiehala hlavná súťaž, kde sme za úlohu mali namiešať Soft a Long drink s povinnou surovinou ,,Bošácka slivovica 52%´´.

              Ďakujeme žiakom Miroslave Šteczovej a Gabrielovi Baranovi (zlaté pásmo) za úspešnú reprezentáciu našej školy. :)

               


            • Okresné kolo vo volejbale – mix žiakov SŠ

            • Dňa 23.3.2023 sme sa zúčastnili Okresného kola vo volejbale – mix žiakov SŠ okresu Kežmarok. Turnaja sa zúčastnili študenti GY POH, ŠUP, SOŠAPaT Kušnierska a HAOB. Po vzájomných zápasoch každého s každým sa na prvom mieste umiestnilo zmiešané  družstvo GY POH. Reprezentanti našej školy skončili tesne za nimi na 2.mieste. Krásny výsledok dosiahli v zložení: Dudášková N., Gulašiová N., Hájovská D., Husáková E.A., Neupauerová L., Frič M., Majerčák M., Stuchlák M., Závacký A., Antoň B.  a Krajčoviech F.

              Za úspešnú reprezentáciu školy ďakujeme.

                                                                                                                                                               Mgr.Iveta Štancelová

            • Workshop Reč tela

            • V piatok 17.03.2023 sa študenti 1. a 2. ročníka zúčastnili workshopu o reči tela. Naučili sa gestá či mimiku, ktoré prevládajú pri strese, naučili sa rozoznávať klamstvá, ale si vyvrátili aj niektoré mýty o reči tela. Ku koncu tohto zaujímavého workshopu si žiaci vyskúšali rozoznať situácie podľa postoja daných ľudí a tí najšikovnejší dostali knihu ako odmenu.

               

                                                                                                                 Viktória Svobodová, II.B

            • 2.B na potulkách mestom

            • V stredu 15. 3. 2023 sme my, študenti 2.B, navštívili Evanjelické lýceum a knižnicu v historickom sídle našej školy - v Kežmarku.

              Vďaka zaujímavej prednáške pani sprievodkyne sme sa dozvedeli mnoho nových informácií o knihách v danej knižnici - dokonca sme mohli do niektorých aj nazrieť. Dostali sme možnosť prečítať texty napísané rôznym typom písma používaných v minulosti a nemenej zaujímavé bolo dozvedieť sa aj o školských pravidlách, ktoré museli dodržiavať študenti tunajšieho lýcea či o zážitkoch tunajších študentov nadobudnutých počas ich štúdia.

              Po lýceu naše kroky smerovali do blízkych evanjelických kostolov. Tu sme si vypočuli zaujímavú prednášku o histórii ich vzniku, osobitostiach ich konštrukcie alebo o udalostiach, ktoré mali veľký vplyv na ich neskoršiu existenciu.

              Viktória Svobodová (2.B)

            • HOTELOVKA V SND

            • Ešte pred jarnými prázdninami sa študenti našej školy vybrali do Bratislavy, aby navštívili operné predstavenie Svätopluk v Slovenskom národnom divadle. Nezvyčajný výber pre mladú generáciu, akou sme my, no každému z účastníkov sa predstavenie páčilo a musíme konštatovať, že aj vďaka tejto skúsenosti takému druhu umenia v budúcnosti dáme šancu.

              A ako naša návšteva Bratislavy vyzerala, si môžete pozrieť na priložených fotografiách či videu.

              Viktória Svobodová (2.B)

            • Finančná gramotnosť

            • 15.3.2023, v čase konania externej časti maturitnej skúšky z cudzích jazykov, si žiaci 2.A triedy rozšírili svoje vedomosti z oblasti finančnej gramotnosti. Absolvovali sériu prednášok s konzultantom nadácie PARTNERS, pánom Krafčíkom. V rámci vzdelávacieho cyklu Finančná akadémia  absolvovali úvodnú lekciu a tému Dobrý hospodár & zlý hospodár. Pochopili význam finančného plánovania, rozdiel medzi sporením, obchodovaním a investovaním, diskutovali o tom, do čoho ľudia  investujú a aké riziká sú spojené s investovaním, zostavovali osobný rozpočet. Všetci zúčastnení si odniesli veľa zaujímavých a užitočných  poznatkov.

               Ing. Alena Sosková

              predmetová komisia ekonomických predmetov

          • Naša návšteva Tatranskej mliekarne
            • Naša návšteva Tatranskej mliekarne

            •  

              14.3.2023, v čase, keď sa maturanti trápili s testom zo slovenského jazyka a literatúry, sme spoločne s „mojou“ 1.A triedou mali úplne iný program. Navštívili sme priestory Tatranskej mliekarne, a.s. v Kežmarku. Je to najzelenšia mliekareň na Slovensku a jediná, ktorá vyrába mlieko a mliečne výrobky v bio-kvalite. Vyrába mlieko, smotanu, maslo, syry, syrové nátierky, jogurty, dezerty...nám všetkým dobre známe produkty s typickým logom TAMI.

              Vďaka odbornej prednáške a filmu sme sa dozvedeli o minulosti i súčasnosti tejto spoločnosti. Mali sme možnosť ochutnať výborné čerstvé syry a iné chutné výrobky. Vypočuli sme si množstvo odborných názorov o dôležitosti mlieka ako zdroja vápnika a ďalších minerálov či laktózy a vitamínov.

              Videli sme aj časť výrobných priestorov, balenie a skladovanie výrobkov. A na pamiatku sme dostali suveníry s logom spoločnosti.

              Radi by sme sa poďakovali obchodnému riaditeľovi spoločnosti PhDr. Husákovi a jeho kolegyniam za realizáciu tejto exkurzie. Veríme, že naši študenti sa tam budú môcť vrátiť aj v budúcich školských rokoch!

               

              RNDr. Eva Labusová

              predmetová komisia matematicko-prírodovedných predmetov

            • Tréning animátorov

            • Vo štvrtok 2. marca 2023 sa vybrané žiačky 1.A, 1.B a 3.A triedy zúčastnili tréningu animátorov, ktorý bol organizovaný v spolupráci s agentúrou STAGEMANN. Tréning bol zameraný na praktické zručnosti. Žiačky si vyskúšali prácu s mikrofónom, hry statické aj dynamické, modelovanie figúrok z balónov, prácu v tíme.  Všetci zúčastnení získali certifikát v odbore animátor.

              Vyučujúca ANČ

            • Barmanská súťaž študentov HAOB

            • Dňa 20. 2. 2023 sa v našej škole uskutočnil 1. ročník Barmanskej sútaže študentov HAOB určenej pre žiakov všetkých ročníkov našej školy.

              Žiaci predviedli svoju tvorivosť pri zostavovaní nápojov aj ich dekorácií. Taktiež ukázali svoje zručnosti a schopnosti pri ich miešaní.

              Víťazom sa stal Gabriel Baran (2.A).

              Srdečne blahoželáme.

          • Vansovej Lomnička 2023
            • Vansovej Lomnička 2023

            • 21. 2. 2023 sa v priestoroch Mestskej knižnice v Kežmarku konalo okresné kolo 54. ročníka festivalu umeleckého prednesu poézie a prózy žien Vansovej Lomnička 2023.

              Do tejto súťaže sa prihlásila aj naša žiačka Vanesa Andrášová z 2.B triedy, ktorá súťažila v 1. kategórii - poézia: od 16 - 18 rokov. Súťažný text niesol názov Hrášok a ja. Išlo o výber básní z tvorby Miroslava Válka.

              Hoci recitátorky od 16 do 18 rokov nepostupujú do krajského kola (čo vyplýva zo štatútu súťaže), Vanesa sa v silnej konkurencii nestratila. Porota vyzdvihla jej hlasovú a rečovú techniku, originalitu a objavnosť predlohy a najmä pôsobenie recitátora ako osobnosti.

              K úspešnému vystúpeniu Vanese blahoželáme.

              vyučujúci SJL

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje