• Novinky

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • A sme tu opäť!!!

              Naša "celoškolskoročná" súťaž, cieľom ktorej je uľahčiť prípravu Vás, našich študentov, na maturitnú skúšku z predmetu slovenský jazyk a literatúra  je späť. Každomesačne budete mať možnosť zapojiť sa do jednotlivých kôl tejto súťaže a pri riešení ich úloh a vzápätí aj pri ich spoločných rozboroch nadobudnete vedomosti, ktoré Vám pomôžu  pri prekonávaní prekážok v osvojovaní si učiva z tohto predmetu.  Zostáva už iba zapájať sa, súťažiť a byť úspešnými.

              Po prvom kole, v mesiaci september, sa na čelo školského rebríčka prebojovala Nikola Mihoková z 1.B triedy, ktorá získala maximálny počet bodov - 8.

              Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

              Podrobnejšie výsledky si môžeš pozrieť po kliknutí na odkaz SÚŤAŽÍME SO SJL (CESTA:   ÚVODNÁ STRÁNKA - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL).

            • Svetový deň cestovného ruchu

            • Dňa 28. septembra 2022 sa študenti odboru manažment regionálneho cestovného ruchu zúčastnili odbornej exkurzie v Belianskej jaskyni. Študenti II. B pracovali v špeciálnych funkciách a zabezpečili odborný priebeh celej akcie. Prváci si vypočuli zaujímavý výklad našej spolužiačky o Belianskych Tatrách a po kratšej túre sa ocitli pred jaskyňou. V jaskyni sme si vypočuli odborný výklad profesionálneho sprievodcu, ktorý trval 70 minút. Študenti boli s exkurziou spokojní a sú vďační, že strávili deň poznávaním atraktivít cestovného ruchu.

               

              Vanesa Andrášová, II B

            • Európsky deň jazykov

            • Dňa 28. 9. 2022 sa v našej škole uskutočnilo podujatie pod názvom Európsky deň jazykov. Študenti našej školy pod vedením pedagógov pripravili pre spolužiakov zaujímavé činnosti v anglickom a nemeckom jazyku. Boli to napr. zaujímavé prezentácie študentov, ktorí absolvovali prax v zahraničí. Otestovali sme si aj svoje vedomosti v kvízoch, ochutnali jedlá a nápoje zahraničnej kuchyne a program sme zakončili filmom v pôvodnom anglickom znení. Atmosféra akcie bola veľmi príjemná a žiaci ocenili prácu spolužiakov potleskom. Niektorí si so sebou odniesli aj malú pozornosť. Všetci zúčastnení si odniesli dobrú náladu a ocenili spôsob výučby cudzích jazykov.

               

              Michaela Sekeráková, 5.A

            • NOC LITERATÚRY 2022

            • Priaznivci kvalitnej literatúry si 21. septembra vďaka akcii NOC LITERATÚRY 2022 mohli vypočuť úryvky čerstvých slovenských prekladov literárnych textov európskych autorov/autoriek na miestach bežne s literatúrou nespájaných. V Kežmarku to boli knihkupectvo ALTER EGO,  hotel Hviezdoslav, Kežmarský hrad či galéria U sediaceho anjela. Túto možnosť sme, samozrejme, využili aj my (študenti 4.A triedy) a rozbehli sa do kežmarských ulíc za literárnym zážitkom.

              Naša prvá zastávka bola v kníhkupectve ALTER EGO, kde prekladateľka Silvia Galajda, prečítala úryvok z knihy svojho prekladu Cez kosti mŕtvych autorky Oľgy Tokarzcuk. Druhé, nemenej zaujímavé zastavenie, bolo v hoteli Hviezdoslav, v ktorom čítal text podľa vlastvého výberu český hosť Ondřej Kepka. V Kežmarskom hrade svoj trochu provokatívny text prečítal člen slovenskej kapely SMOLA A HRUŠKY  Jozef SPOKO Kramár. Naše putovanie sme zakončili v galérii U sediaceho Anjela, kde vystúpil so osvojím nezameniteľným hereckým prejavom  slovenský herec a významný dabér  Peter Rúfus.

              S takýmto priblížením umeleckých textov rôznych literatúr sme sa stretli prvýkrát a aj vďaka tejto skúsenosti sa už teraz tešíme na ďalšiu podobnú akciu.

              Sofia Stašáková 4.A

            • Konferencia v Hniezdnom

            • Dňa 22. septembra 2022 sa výber žiakov z triedy 5.A a 3.A zúčastnili na konferencii v Nestville Park v Hniezdom. Hlavnou témou konferencie bola sezónnosť-lokálnosť-udržateľnosť v gastronómii v rámci Národného projektu Zlepšenie stredného odborného školstva.

              O program sa postarala členka výkonného výboru Vidieckej platformy, ktorá viedla diskusiu odborníkov v danej téme, šéfkuchár hotela Lomnica v T. Lomnici a žiaci hotelových škôl z viacerých miest. Títo žiaci z hotelových škôl pod vedením skúsených šéfkuchárov ukázali svoje zručnosti vo varení mäsitého a bezmäsitého jedla.
              Konferenciu poctili svojou návštevou vedúci odboru školstva PaedDr. Ján Furman a predseda prešovského samosprávneho kraja PaedDr. Milan Majersky PhD.
              Mali sme možnosť tiež vyskúšať a ochutnať množstvo výrobkov z lokálnych fariem a potravín domácej výroby.

              Nákupom takýchto produktov podporíme ďalší rozvoj našich poľnohospodárov a zároveň tak znížime množstvo skleníkových plynov, ktoré sa vyprodukujú, keď sa k nám výrobky dovážajú zo zahraničia. Každý z nás môže urobiť malý krok k zlepšeniu a prispieť tak k udržateľnosti našej planéty.

              Barbora Kaprálová, Viktória Krupová

              Žiačky V.A

            • Finančná gramotnosť

            • Dňa 13. septembra 2022 sa trieda III. A spolu so žiakmi zo IV. A zúčastnili Dňa finančnej gramotnosti. V hre Finančná sloboda sme  si vyskúšali, aké je to radiť „klientom“  – rodine a aký postup pri finančnom rozhodovaní  je pre nich najlepší, aby dosiahli svoje ciele a aby nezostali v mínuse.

              Táto aktivita bola spracovaná formou hry. Hrali  sme spolu dve kolá hry, kde v prvom kole sme sa iba zoznamovali s pravidlami a učili sa na vlastných chybách. Druhé kolo bolo viac komplexnejšie, pretože sa nám popridávali nové situácie, ktoré mohli buď poškodiť alebo polepšiť nášmu „klientovi“. Hrali sme v tímoch po dvojiciach a spoločnými silami sme sa snažili dosiahnuť čo najlepší výsledok.  Nikdy ale nebolo isté, aká udalosť nás postretne, pretože aj v reálnom živote môžu nastať rôzne situácie, ktoré sú neočakávané a nedajú sa ovplyvniť. Niekedy môžu byť prínosné a veľmi pozitívne, ale na druhej strane môžu byť aj negatívne.

              Naučili sme sa, aké nástrahy nás môžu v živote stretnúť,  ako správne narábať  s peniazmi, aby sa nám podarilo zabezpečiť  sa a zároveň, aby sa nám zvýšilo aj niečo na užívanie. Bola to veľmi zaujímavá aktivita, pri ktorej sme zapojili strategické rozmýšľanie a naučili sa niečo nové.

              Emma Martincová III.A

               

          • Výsledky ľahkoatletického poldňa
            • Výsledky ľahkoatletického poldňa

            •  

              ŚPORTOVÝ POLDEŇ V ĽA

              Európsky týždeň športu

               

                          Športový poldeň v ĽA študenti Hotelovej akadémie Otta Brucknera v Kežmarku oslávili medzitriednou súťažou, ktorá sa uskutočnila 7.septembra 2022 na ľahkoatletickom štadióne  ZŠ Nižná brána.

              Pedagógovia a spolužiaci  svojim žiakom pripravili jednoduchý športový pretek. Študenti  súťažili v  disciplínach – vrh guľou, skok do diaľky, beh na100m a 400m. Súboje sa odohrávali na jednotlivých  športových stanoviskách.

              Účastníkom prialo nielen počasie, ale  aj  dobrá nálada povzbudzujúcich spolužiakov, pri ktorej dosiahli športujúci pekné športové výkony.

              Víťazmi sa stali:

               

              100m                       Šatek Adrián                   12,70 s

                                              Glevaňáková Erika          14,30 s

               

              400m                       Rusnák Šimon               1:07,30 s

                                              Glevaňáková Erika        1:16,70 s

               

              Skok do diaľky       Krajčoviech Filip           601 cm

                                              Glevaňáková Erika          470 cm

               

              Vrh guľou              Mrázik Marcus                10,82 m

                                            Šteczová Miroslava            8,60m

               

              Hodnotné športové výkony študentov boli odmenené v závere olympijského dňa vecnými cenami, na ktoré poskytla finančné prostriedky Rada rodičov pri HAOB v Kežmarku.

               

               

              Víťazom gratulujeme!

          • Športový poldeň v HA OB KK - plán
            • Športový poldeň v HA OB KK - plán

            • Vážení kolegovia, milí študenti, 

              PK TŠV v spolupráci so ZŠ Nižná brána Kežmarok  pre vás pripravila športový poldeň v priestoroch ľahkoatletického štadióna ZŠ Nižná brána Kežmarok. Súťažiť sa bude v kategóriách chlapci a dievčatá podľa pravidiel ĽA a propozícií schválených PKv disciplínach: beh na 100 m, beh na 400m, vrh guľou a skok do diaľky.

              Pripájame prehľad ďalších potrebných informácií

              Program_6.9.2022.xlsx​​​​​​​

            • Slávnostné otvorenie nového školského roku

            • Počas slávnostného otvorenia školského roku 2022/2023 sme privítali našich žiakov na školskom dvore. Žiaci prvého ročníka mali možnosť zoznámiť sa s novým prostredím, triednymi učiteľmi a spolužiakmi. Po hymne zaznela báseň a príhovor pani riaditeľky, nasledovalo oceňovanie žiakov. Na záver si žiaci vypočuli od pani riaditeľky ešte pár pokynov k priebehu vyučovania. Prajeme všetkým úspešný nový školský rok!

      • Kontakty

        • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
        • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
        • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
        • 00 162 175
        • 2020709713
        • Kežmarok
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje