• Novinky

            • Burza vysokých škôl

            • Dňa 26. 10. 2022 sme sa zúčastnili roadshow „Kam na vysokú“, ktorá sa konala v hoteli Satel v Poprade. Študenti V. A si prezreli interaktívne ukážky a prezentácie 7 univerzít, 3 vysokých škôl a akadémií, 12 samostatných fakúlt zo Slovenska a Česka. Žiaci mohli využiť aj poradenstvo pri výbere VŠ, ktoré ponúkalo CPPPaP z Popradu. Inšpiratívne podnety sme spolu prediskutovali na záver pri káve a koláčiku.

              Mgr. Slávka Holovová

              výchovný poradca

            • Študentské voľby 2022

            • Dňa 25.10.2022 sa v našej škole konali študentské voľby, v ktorých naši žiaci mohli vyjadriť svoj názor, koho by volili, ak by sa volieb mohli zúčastniť. Hlasovať mohli všetci žiaci školy, pretože každý z nich dosiahol vek 15 rokov. Organizácia aj priebeh volieb boli veľmi náročné, pretože žiaci volili župana a poslancov do VÚC a niektorí žiaci ešte aj primátora a poslancov do mestského zastupiteľstva. Napriek náročnosti sme všetko zvládli.  Chcem sa poďakovať trojčlennej komisii žiakov za pomoc pri organizovaní volieb (Viktória Svobodová – 2.B, Kristína Štecová – 2.B, Adrián Šatek – 5.A). Musím však skonštatovať, že záujem našich žiakov o politické dianie je veľmi nízky. Pre mnohých bolo veľmi náročné vybrať si kandidátov, keďže nemajú dostatok informácii v tejto oblasti.

              PaedDr. Zuzana Valeková

              koordinátorka ŽŠR

          • Okresné kolo SŠ  v bedmintone
            • Okresné kolo SŠ v bedmintone

            •  

              OK žiačok a žiakov stredných škôl v bedmintone družstiev sa uskutočnilo 19. októbra 2022  v telocvični ZŠ v Huncovciach za  účasti piatich stredných škôl, GY POH v Kežmarku, GY Stará Ves, ŠUP v Kežmarku, SOU Garbiarska a Hotelovej akadémie v Kežmarku. Dvaja chlapci a dve dievčatá školy tvorili družstvo, ktoré odohralo zápasy na princípe „ každý s každým“. Hra, spolu s tímovou  spoluprácou, našim reprezentantom priniesla pekný výsledok. V kategórii dievčat nás reprezentovali Anastázia Zgeburová  a Tea Tkáčová, vybojovali 3. miesto. Chlapčenské družstvo, v zložení Marek FričAdrián Závacký,  sa po urputných bojoch umiestnilo na 4. mieste.

               

              Za výbornú reprezentáciu školy ďakujeme a prajeme ďalšie športové úspechy. 

                                                                                                                                                            Mgr. Iveta Štancelová

               

            • Výtvarná súťaž stredných škôl Červená stužka

            •      Žiaci 1. a 2. ročníka sa zapojili do výtvarnej súťaže stredných škôl v rámci 16. ročníka kampane Červené stužky. Podmienkou súťaže bolo graficky znázorniť kampaň rôznymi technikami vo formáte A5 alebo A6. Našu školu budú po náročnom výbere reprezentovať žiačky I.B triedy:  Natália Dudášková, Nina Gulašiová, Karolína Olekšáková.

                   Všetkým žiakom, ktorí sa do súťaže zapojili, ďakujeme a dievčatám držíme palce, aby sa ich práce umiestnili na čo najlepšom mieste.

              Garant súťaže: Ing. Simona Bučková

            • Európsky deň rodičov a školy

            • Dňa 19. októbra 2022 si žiaci 4.A a 4.B triedy pripravili recepciu pre svojich rodičov a učiteľov na pôde našej školy pri príležitosti Európskeho dňa rodičov a školy. Obsluha pripravila spoločenské stolovanie formou recepcie pod vedením p. uč. Pisarčíkovej. Bez šikovných rúk našich kuchárov by táto akcia nemala veľký význam, tú mali “pod palcom” p. uč. Bučková a Sosková, ktoré sa postarali o prípravu studených mís. Teplú kuchyňu mali na starosti p. uč. Ondrášik a Ondrášiková a sladkými dezertmi našich rodičov potešili p.uč. Pitoňáková a Šoltésová. Po ťažkých dňoch prípravy dopadla celá akcia skvele, rodičia mali radosť a my sme to zvládli s úsmevom.

              Nikola Bednárová, 4.A

            • Deň otvorených dverí

            • Brány našej hotelovej akadémie sa 20. októbra 2022 opäť otvorili pre širokú verejnosť. Hlavnými návštevníkmi boli žiaci 9. ročníka prichádzajúci zo všetkých základných škôl v Kežmarku, z niektorých škôl z Popradu, z Podolínca, Hranovnice, Lendaku, Ľubice, Vrbova, zo Svitu, Špišských Hanušoviec, Spišskej Teplice, Spišskej Belej. Bola pre nich pripravená prezentácia o škole a rôzne aktivity, za ktoré získavali body a najúspešnejší následne mohli tieto vymeniť za odmenu vo forme palacinky, miešaného nápoja, pera s logom školy a „jednohubky“ podľa počtu bodov. Prišli aj učitelia z okolitých škôl, niekoľko rodičov a všetci tí, ktorí boli zvedaví na našu školu. Kto mal záujem, mohol nahliadnuť aj na otvorené hodiny slovenského, anglického a nemeckého jazyka, na hodinu predmetu technika obsluhy a hotelový a gastronomický manažment. Žiaci tretieho ročníka v odbore hotelová akadémia pripravili slávnostné tabule, ktorými prezentovali svoje zručnosti. Veríme, že všetkých návštevníkov čas strávený v našej škole obohatil a že sa žiaci končiaceho ročníka základných škôl dozvedeli potrebné informácie k správnemu rozhodnutiu o výbere vhodnej strednej školy.

               

                                                                                                             Ing. Bc. Stela Stašáková, PhD.

                                                                                                      koordinátorka propagácie a marketingu

            • Barmanský kurz

            • V uplynulom týždni sa žiaci našej školy zúčastnili týždenného barmanského kurzu. Dozvedeli sme sa veľa o histórii barmanstva, o víne, koňakoch, brandy, whiskey.. Ako sa všetko vyrába a používa pri miešaní nápojov. Celý tento kurz pozostával z teórie, praktickej časti prípravy nápojov a samozrejme aj teoretických a praktických skúšok. Všetci žiaci kurz úspešne zvládli. Kurz prebiehal pod vedením SKBA (Slovenská barmanská asociácia), lektora Milana Šefca a prezidenta SKBA Jána Šuchtu.

              Aj keď sme sa museli na skúšky učiť, zvládli sme to, získali sme nové zručnosti v tejto oblasti, ktoré môžeme ďalej rozvíjať. Ďakujeme vedeniu školy, za možnosť realizácie kurzu a zástupcom SKBA a Ing. M. Pisarčíkovej za plynulý priebeh a ukončenie kurzu.

              Gabriel Baran a Sofia Bialončíková, 2.A

            • Odborná exkurzia v tatranských hoteloch

            • Dňa 19.10.2022 sa žiaci I.A a II.A zúčastnili odbornej exkurzie v hoteloch Lomnica a Grandhotel Praha v Tatranskej Lomnici. Vďaka ústretovosti a odbornosti zamestnancov získali veľa informácií prostredníctvom prezentácie, diskusií, obhliadok priestorov hotelov - kongresová hala, kaviareň, reštaurácia, galéria, jednotlivé typy izieb. Prežili sme krásny jesenný deň obohatený dojmami z videného luxusu a profesionálneho prístupu.

            • Beseda so skautmi

            • Dňa 14.10. sa žiaci 1.A a 1.B zúčastnili na besede miestnych skautov. Cieľom tejto diskusie bolo žiakov oboznámiť  so skautingom. Dozvedeli sme sa ako  funguje, čo si máme  pod pojmom skauting predstaviť, aj ako sa skautom vôbec stať.  Skauting nie je len o zbieraní odznakov, ale aj o poznávaní samého seba, o pomáhaní či formovaní vzťahov medzi ľuďmi. V troch zaujímavých disciplínach zameraných na rozmýšľanie sme sa snažili postaviť zo zápalok vatru podľa obrázku s heslom: ,,Čo nie  je zakázané, je dovolené!"  Pomerali sme si svoje sily, a aj sme sa potrápili, kým sme prišli na správne riešenie . Beseda sa ukončila tým, že nám skauti rozdali nálepky ako darček a pozvali nás na sobotné podujatie do ich skautingovej klubovne. 


              Stať skautom sa môže úplne  každý, len musí mať chuť a vôľu prekonať sám seba. 


                                                                                                                          Karin Habiňáková  a Kristína Komorová  1.A 

            • Spolupráca s mestskou knižnicou pokračuje

            • Dňa 12.10.2022 sa žiaci 1. A a 1. B triedy zúčastnili na exkurzii v Mestskej knižnici v Kežmarku. Tak ako každý rok aj tento  nás privítali s úsmevom a novinkami pre nás žiakov. Pani riaditeľka PhDr. Jana Schönová nám poskytla veľa  informácií o vzniku papiera, prezradila nám princíp fungovania knižníc, previedla nás po celom areáli knižnice, vysvetlila nám, ako sú knihy poukladané, ako sa delia či ako sa v nich orientovať. Získali sme i poznatky o histórii knižníc, o sídle prvej knižnice na Slovensku i o tom, kde nájdeme tú najväčšiu. Som presvedčená, že sa do knižnice vrátime a niektorí z nás sa stanú jej stálymi návštevníkmi. Ďakujeme za príjemný zážitok a možnosť zamyslieť sa nad myšlienkou:

              „Nemiluj knihy, aby si si nimi ozdobil svoj príbytok, ale preto, aby si nimi vyzdobil srdce i ducha.“

               

                                                                                                                                            Karin Habiňáková, 1.A - text

                                                                                                                                            Miriam Oračková, 1.A - foto

               

               

               

               

            • Medzinárodný festival horských filmov

            • 14. októbra 2022 žiaci 1.A, 1.B a 2.B absolvovali ďalšiu zaujímavú aktivitu, ktorá prispela k formovaniu ich vzťahu k životnému prostrediu a k trvalo udržateľnému cestovnému ruchu. V rámci 30. ročníka Medzinárodného festivalu horských filmov si pozreli vybrané filmy zamerané na horolezectvo, kombináciu horskej cyklistky a horolezectva a free riding. Filmy boli veľmi pútavé a my aj touto cestou chceme poďakovať kinu Iskra za možnosť zúčastniť sa prehliadky horských filmov v Kežmarku.

                                                                                                                       Ing. Alena Sosková, Mgr. Slávka Holovová

               

            • PIšqworky

            •           Po minuloročnom úspešnom školskom kole v súťaži PIšqworky sme sa rozhodli aj tento školský rok zorganizovať 10. 10. 2022 súboj žiakov, ktorý priniesol medzi nás napätú, príjemnú i zábavnú atmosféru. Prihlásilo sa veľa žiakov, ktorí usilovne a zo všetkých síl medzi sebou súperili, no zvíťaziť mohlo len 5 súťažiacich. A tak blahoželáme opätovnej výherkyni Natálii Petrovskej, ktorá obsadila 1. miesto, Marcusovi Mrázikovi, Simonovi Škutovi, Erikovi Dučákovi a Nele Kromkovej, ktorí taktiež postupujú do ďalšieho kola,  v ktorom vytvoria päťčlenný tím.

                          Postupujúcim prajeme veľa šťastia a úspechov v nasledujúcej online súťaži, v ktorej budú reprezentovať našu školu.

              Viktória Svobodová, 2.B

            • Odborná exkurzia v Prahe

            •  

              V dňoch 3. až 6. októbra sa žiaci 4.A triedy spolu s triednou učiteľkou Mgr. Slávkou Holovovou a Ing. Michaelou Pisarčíkovou zúčastnili na exkurzii v Prahe.

              Počas výletu sme obdivovali stenu Johna Lenona, Karlov most, Staromestské námestie s Orlojom i Václavské námestie. Súčasťou nášho výletu boli aj dve exkurzie. Najprv sme zavítali do Múzea R. Jelínka, kde sme si vyskúšali život slivky spojený s degustáciou. Avšak hlavným programom celého zájazdu bola exkurzia Vysokej školy hotelovej a ekonomickej v Prahe.

              Na záver by sme sa chceli poďakovať vedeniu školy a pani učiteľkám za umožnenie tejto dych berúcej exkurzie.

              PS: V Praze bylo blaze.

                                                                                                                                                                            Kolektív 4.A

          • Združenie rodičov - plenárne a triedne schôdze
            • Združenie rodičov - plenárne a triedne schôdze

            • Vážení rodičia,

              riaditeľka Hotelovej akadémie Otta Brucknera v Kežmarku a triedni učitelia vás pozývajú na plenárnu schôdzu  a triedne schôdzky združenia rodičov. Plenárna schôdza sa uskutoční  dňa 12. októbra 2022 (v stredu) o 15:30 hodine. Po jej ukončení budú pokračovať triedne schôdzky ZR podľa informácií v pozvánkach od triednych učiteľov. Tešíme sa na spoluprácu a stretnutie s Vami.

          • LIGA MATURANTOV
            • LIGA MATURANTOV

            •      Ani v tomto školskom roku sme nezabudli na žiakov končiacich ročníkov - našich maturantov.

                   V mesiaci september sa uskutočnilo 1. kolo súťaže, ktorá sa im hravou formou snaží pomôcť byť úspešnými na ich maturitnej skúške - presnejšie na externej časti písomnej formy maturitnej skúšky.

                Po prvom kole sa na čelo rebríčka súťaže prebojovala Marietta Mihočová z 5.A triedy s celkovým percentom úspešnosti 93%. Viac sa dozviete po kliknutí na stránku súťaží organizovaných vyučujúcimi SJL.

                   (CESTA: horná lišta - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - LIGA MATURANTOV)

              vyučujúci SJL

            • LITERÁRNY KEŽMAROK 2022

            •      Posledný septembrový týždeň sa v Kežmarku niesol v duchu literárnych počinov žiakov a študentov slovenských škôl, ktorí si zmerali svoje sily v rámci literárnej súťaže LITERÁRNY KEŽMAROK 2022.

                   Neotáľali sme a na jednotlivých akciách, ktoré sa konali počas jeho trvania, sme sa zúčastnili i my – študenti hotelovej akadémie.

                   29. septembra sa žiaci 1. ročníka zúčastnili na slávnostnom otvorení  už 57. ročníka danej súťaže a 30. 9. 2022 sme my, študenti 2.B triedy, navštívili Mestskú knižnicu v Kežmarku, kde sa konal seminár venovaný Jankovi Kráľovi, Samovi Chalupkovi a štúrovcom, ktorí študovali a pracovali ako pedagógovia na tunajšom lýceu.  Vypočuli sme si poučné výklady s mnohými novými, viac či menej zaujímavými informáciami nielen o živote už spomínaných predstaviteľov slovenského romantizmu, ale aj o úlohe Kežmarku a Kežmarského lýcea pri formovaní na tú dobu pokrokovej mladej generácie, ktorá sa zapojila do boja Slovákov za ich národné práva.

              Vanesa Andrášová 2. B                          

      • Kontakty

        • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
        • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
        • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
        • 00 162 175
        • 2020709713
        • Kežmarok
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje