• Novinky

          • Vanesa, blahoželáme...
            • Vanesa, blahoželáme...

            • V stredu, 29. 3. 2022 sa v priestoroch Mestskej knižnice v Kežmarku uskutočnilo okresné kolo súťaže v prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. Našu školu na tejto súťaži reprezentovala Vanesa Andrášová z 1.B triedy, ktorá v kategórii žiakov stredných škôl získala pekné 3. miesto.

              Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

            • Emócie v marketingu

            • Dňa 18.3. 2022 sa maturanti zúčastnili workshopu Emócie v marketingu, prednášajúcim bol Ing. Dávid Vrtaňa. 

              Precvičili sme si naše mozgové bunky pri počítaní guľôčok. Následne sme sa dozvedli zaujímavé informácie o mozgu a jeho aktivitách. Skúmali sme svoje emócie, ktoré v nás vyvolali plagáty a obrázky z reklám. Najviac nás však zaujali reklamné kampane zo všelijakých kútov sveta, v ktorých sme sledovali marketingové apely, akými sú napríklad humor, príbeh a pocítili sme emócie strachu a smútku.

               

              Na konci workshopu sme sa prednášajúceho spýtali pár otázok:

               

              1. Ako dlho prednášate tému emócie v marketingu?

               

              ,,Od roku 2014, čiže je to už 8 rokov. To už 8 rokov, fúha, to už je celkom dlho, ešte som to takto nepočítal.’’

               

              2. Ktorú emóciu máte najradšej a prečo?

               

              ,,No tak samozrejme, že radosť, lebo vtedy sa človek smeje a je to veľmi pozitívna emócia. Určite preto, lebo každý má rád túto emóciu a ja tiež.’’

               

              3. Ako sa Vám u nás prednášalo?

               

              ,,Na vašej škole sa mi každý rok prednáša mimoriadne dobre. Som veľmi rád, že tu môžem chodiť, naozaj je tu skvelý učiteľský kolektív, sú tu úžasní žiaci. Čo je dôležité, že tá atmosféra je tu skutočne skvelá. Kežmarok a Stará Ľubovňa to sú pre mňa školy, ktoré sú doslova a dopísmena srdcovky, čiže to sú školy, na ktoré si vždy nájdem čas, aj keby som ho nemal. Naozaj sa mi tu dobre chodí, sú tu skvelí žiaci a aj teraz sa mi to potvrdilo. Tak ako sa mi to potvrdzovalo po minulé roky, keď som tu bol už asi štyrikrát, takže som rád, že som tu mohol byť. Pre mňa nie je každá škola ako tá vaša a je to naozaj výnimočné.’’

               

              4. Čo by ste odkázali maturantom, ktorí sa chcú po škole venovať marketingu?

               

              ,,Že keď budú mať akúkoľvek otázku, nech mi napíšu. A nech sa určite držia toho marketingu a vždy sa snažia myslieť tak, ako som povedal nad rámec toho, čo vlastne hovoria, píšu a podobne.’’

               

              Viktória Bajusová

              V. A

          • Lyžiarsky výcvik
            • Lyžiarsky výcvik

            •              V termíne od 07. - 11. marca 2022 sa uskutočnil v lyžiarskom stredisku SKI Bachledova dolina lyžiarsky výcvik žiakov 1. ročníka. Lyžiarsky výcvik sa uskutočnil dennou dochádzkou.

              Účastníci  lyžiarskeho výcviku  zažili päť náročných dní, počas ktorých  pod vedením profesorov školy a inštruktorov lyžovania Mgr. Štancelovej, Mgr. Kravárika, PaedDr. Školníčkovej, Ing. Ondrášika a  Mgr. Štancela, absolvovali výuku základných a zdokonaľovacích techník zjazdového lyžovania.   Za slnečného počasia,  posledný deň lyžiarskeho výcviku,  všetci žiaci absolvovali trať obrovského slalomu. V preteku predviedli žiaci svoje majstrovstvo na lyžiach.  

              V kategórii  dievčat dosiahla najrýchlejší čas  Glevaňáková, Erika (I.A) s časom 33,8 s a v kategórii chlapcov bol najrýchlejší Novák, Filip (I.A) s časom 28,4 s, ktorý dosiahol čas 

              Najlepší traja lyžiari v jednotlivých kategóriách boli odmenení vecnými cenami a každý účastník  lyžiarskeho výcviku dostal za svoju snahu sladkú odmenu.

              .

               

              Tešíme sa na ďalší lyžiarsky výcvik.

                                                                                                            

              Mgr. Štancelová, Iveta

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • LIGA MATURANTOV

              S mesiacom marec a našou slovenčinárskou aktivitou v tomto mesiaci je už niekoľko rokov úzko späté aj vyhodnotenie "celoškolskoročnej" súťaže pre žiakov končiacich ročníkov - LIGA MATURANTOV. Aj táto súťaž je zameraná na pomoc každému zo študentov byť úspešným, a to na písomnej forme externej časti jeho maturitnej skúšky.

              V tomto školskom roku sa jej absolútnym víťazom stala Laura Viktória Brondošová z 5.A triedy s najvyšším dosiahnutým percentom úspešnosti 66%.

              Blahoželáme a pri Vašej maturitnej skúške, Vám, milí štvrtáci a piataci, držíme palce!!!

              vyučujúci SJL

            • Psychologická hra

            • V piatok 4. 3. 2022 sa pedagogickí zamestnanci v škole hrali. Ďalším výstupom projektu Nadácie Orange s názvom "Čo lieči ľudskú dušu" v grantovom programe "Zdravá duša školy" bola účasť pedagógov na Psychologickej hre spojenej s prednáškou pod  záštitou psychologičky Mgr. Márie Cebulovej  a herca Mgr.art. Marcela Cebulu.Účastníci si v rámci viacerých aktivít rozvíjali svoje sociálne a emociálne kompetencie. Bolo to netradičné, zábavné a náučné popoludnie.

               

              Ing. Bc. Stela Stašáková, PhD.

              koordinátorka projektu

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • TVORIVÉ PÍSANIE

                   Sme späť!!! Sme späť s aktivitami, ktoré v „predkoronovom“ období každoročne v našej škole patrili k procesu prípravy žiakov končiacich ročníkov na ich maturitnú skúšku.

                   Prvou „návratovou“ aktivitou bola súťaž TVORIVÉ PÍSANIE, cieľom ktorej je podporiť študentov, ktorých baví slovo – najmä jeho písomná podoba. Úlohou zúčastnených študentov bolo vytvoriť text nimi vyžrebovaného žánru na vopred určenú tému. Víťazom sa stala Zuzana Leščinská (5.A), ktorú spomedzi seba jednohlasne vybrali  za absolútneho víťaza všetci súťažiaci.

                   Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • Ani februárové kolo neprinieslo zmeny na čele rebríčka našej "čitateľskej" súťaže. Najlepším riešiteľom úloh zostáva Andrášová Vanessa z 1.B triedy s najvyšším počtom získaných bodov - 41.

              Blahoželáme!!!

              Ako si sa v tomto kole umiestnil Ty, zistíš po kliknutí na odkaz na stránku SÚŤAŽÍME SO SJL.

              (CESTA: horná lišta: O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...)

              vyučujúci SJL

            • Olympiáda kritického myslenia

            • Milí žiaci, radi by sme Vás informovali o novej súťaži – Olympiáda kritického myslenia (OKM).Ide o súťaž pre jednotlivcov, ktorí sú študentmi a študentkami stredných škôl. Cieľom OKM je zvyšovať mediálnu gramotnosť a schopnosť pracovať s informáciami u mladých ľudí. Snaží sa ich naučiť overovať správy, rozumieť štatistikám, hodnotiť presvedčivosť argumentácie a vnímať rôzne manipulatívne techniky.

              Úlohy OKM sa delia do troch tematických častí. Prvá časť sa zameriava na mediálnu gramotnosť a overovanie informácií. Druhá časť sa bližšie pozerá na manipulatívne techniky, hlavne pri interpretácií dát a písaného textu. Tretia časť cvičí argumentáciu – schopnosť logicky, konštruktívne a slušne obhajovať pozíciu.

              Viac informácií o súťaži nájdete na stránke súťaže www.okm.sk, kde sa môžete aj otestovať.

              V prípade záujmu kontaktujte koordinátora ŽŠR (PaedDr. Zuzana Valeková) alebo píšte na adresu zsrhaobkk@gmail.com do 10.3.2022.

      • Kontakty

        • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
        • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
        • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
        • 00 162 175
        • 2020709713
        • Kežmarok
    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje