• Novinky

          •  2. kolo prijímacieho konania
            • 2. kolo prijímacieho konania

            • Riaditeľka Hotelovej akadémie Otta Brucknera Kežmarok oznamuje záujemcom o prijatie na štúdium, že 2. kolo prijímacieho konania na šk. rok. 2021/2022 sa uskutoční v našej škole v utorok – 22. júna 2021. Prihlášky je možné zaslať na adresu školy, príp. zadať v školskom informačnom systéme edupage Vašej základnej školy do 18. júna 2021.

              2.kolo_PK.pdf

          • ISIC - aktuality jún 2021
            • ISIC - aktuality jún 2021

            • Milí rodičia a žiaci, pozrite si aktualizované informácie o ISIC kartách v sekcii  o škole - ISIC aktuality  - aktuality jún 2021.

            • Pár slov na záver...

            • A je tu ďalší záver. Záver jednej kapitoly života mladých ľudí, maturantov Hotelovej akadémie Otta Brucknera v školskom roku 2020/2021. Roky preleteli, spomienky zostanú. Spomienky na prvé dni a neistotu z neznámeho, na prvé známky, prvé exkurzie, prvý školský výlet. Spomienky na chvíle smiechu a dobrej nálady, ale aj smútku a napätia. Spomienky na prestávky, ktoré rýchlo uplynuli a hodiny, ktoré boli občas nekonečné. Spomienky na vyučujúcich, na písanie projektov, na radosť z odpadnutých hodín.

              Je čas pohnúť sa vpred. Vykročiť do neznáma, opatrne, ale s dávkou odvahy. Je čas nadviazať nové vzťahy, študovať v novej škole alebo si nájsť dobré pracovné miesto. Je čas prevziať plnú zodpovednosť za seba aj svoj život. Dnešným odovzdaním maturitných vysvedčení sa jedny dvere zatvárajú a na križovatke čaká mnoho ciest. Vyberte si tú pre vás správnu, milí maturanti, a kráčajte hrdo, ale aj dôstojne a s pokorou.

              Prajeme vám, aby vašu cestu, ktorá bude občas aj tienistá, vždy prežiarilo slnko. Aby ste mali dostatok sily zvládať prekážky, ktoré sú prirodzenou súčasťou cesty. Aby ste mali chuť ísť neustále dopredu a nezľakli sa prvého neúspechu. A v neposlednom rade, aby ste nezabudli, že všade, kam pôjdete, zanecháte kus seba samého. Nech je to tým kúskom vaša láskavosť, nech je stopou, na ktorú s vďakou po stretnutí s vami budú iní spomínať.

               

                                                                                                                    Ing. Bc. Stela Stašáková, PhD.

            • Matematika tvorivo

            • Projekt_zo_statistiky.docx

              Učíme sa  dištančne matematiku, ale tvorivo😊

              Študenti štvrtých ročníkov dostali za úlohu vypracovať na hodinách matematiky projekt zo štatistiky. Krátky štatistický prieskum na vzorke 50 respondentov, ktorých oslovili pomocou správ cez edupage alebo  cez sociálne siete, následne spracovali v programe Excel. Projektové vyučovanie bolo zamerané na získanie zručností pri určovaní charakteristík polohy štatistického súboru (modus, medián, aritmetický priemer), absolútnej a relatívnej početnosti, maxima a minima, grafického spracovania dát. Praktické skúsenosti veríme, že prehĺbili poznanie využitia matematiky v IT sektore, schopnosť vidieť súvislosti a klásť otázky, rozvinuli kreativitu, flexibilitu a v neposlednom rade zaktivizovali proces učenia sa.


          • Povinnosti študentov po ukončení strednej školy.
            • Povinnosti študentov po ukončení strednej školy.

            • Absolvent strednej školy nemá oznamovaciu povinnosť voči Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, t.j. nie je povinný hlásiť sa na úrade práce po maturite ako nezamestnaný. Zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie je dobrovoľné. Ak sa však absolvent strednej školy nezamestná, stačí mu podať si na úrade práce žiadosť o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie do 7. septembra daného kalendárneho roku. V takom prípade je absolvent strednej školy považovaný za nezaopatrené dieťa do 31. augusta a rodičovi ešte za toto obdobie patrí prídavok na dieťa. Absolvent strednej školy si však môže žiadosť o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie podať aj skôr, bezprostredne po vykonaní maturitnej skúšky, ak o to má záujem. V prípade, ak sa absolvent strednej školy rozhodne pokračovať v štúdiu na vysokej škole, t.j. ak si podal prihlášku na štúdium na vysokú školu, žiadosť o zaradenie do evidencie mu stačí podať do 7. septembra, ale len v prípade, ak na štúdium nebol prijatý. Ak na vysokoškolské štúdium prijatý bol, úrad ho do evidencie nezaradí. Ak sa absolvent strednej školy rozhodne nepožiadať o zaradenie do evidencie uchádzačov o zamestnanie v zákonom stanovenej lehote, je považovaný za dobrovoľne nezamestnaného, z čoho mu vyplýva zákonná povinnosť hradiť si povinné zdravotné poistenie. Túto skutočnosť je povinný nahlásiť príslušnej pobočke zdravotnej poisťovne.

            • Záverečné praktické cvičenie

            • Vo štvrtok 6.5.2021 sme sa všetci spolužiaci stretli na recepcii našej školy. V napätí sme čakali, kedy si vytiahneme témy z obálky. Čašníkov čakalo dekantovanie vína, flambovanie palaciniek, filetovanie prstruha, tranšírovanie kurčaťa, miešanie šalátu a miešanie alkoholického nápoja. Kuchári mali pripraviť 3-chodové menu pozostávajúce buď z predjedla, polievky a hlavného jedla alebo polievky, hlavného jedla a dezertu.

              Keď boli témy známe, presunuli sme sa do budovy praktického vyučovania Alexander, kde sme si postupne pripravovali všetko na nasledujúci deň.

              Dňa 7.5.2021 sme o 7.hodine ráno prišli do budovy praktického vyučovania. Čašníci prestierali tabule na tému jar. Dôležitou súčasťou bol inventár na zručnosť, ktorú sme mali prezentovať. Kuchári postupne varili vybrané menu. O 11.30 nás hodnotila porota tvorená učiteľmi odborných technologických predmetov našej školy a zástupcami Grandhotela Praha, ktorí aj priebežne na našu prácu dozerali. Čašníci odprezentovali vybrané zručnosti, kuchári svoje menu, ktoré členovia poroty  ochutnávali a následne hodnotili. Prebiehalo to za účasti zástupcov štábu Kežmarskej televízie.

              Veríme, že sme dané cvičenie dobre zvládli a splnili očakávania komisie aj naše vlastné. Ďakujeme za podporu a pomoc.

               

                                                                                                                                              žiaci IV.BCK triedy

          • Prijímacie skúšky
            • Prijímacie skúšky

            • Vážení rodičia, milí žiaci,

              prinášame Vám pozvánku na prijímacie skúšky na šk. rok 2021/2022. Zároveň Vám posielame čestné vyhlásenie zákonného zástupcu a žiaka o bezinfekčnosti. Súčasťou vyhlásenia by mal byť negatívny výsledok testu nie staršieho ako 7 dní (k nahliadnutiu). Ďakujeme za pochopenie.

              Pozvanka_na_prijimacie_skusky.pdf

              CV_ZZ_a_Z_na_PS.docx

              Usmernenie.pdf

              Veľa zdaru pri prijímacích skúškach. Tešíme sa na osobné stretnutie vedenie školy.

          • 24. apríl - Deň Zeme
            • 24. apríl - Deň Zeme

            • Deň Zeme – 22.4.

              Predmetová komisia matematicko-prírodovedných predmetov ani počas dištančného vzdelávania nezabudla na svoju tradíciu pripomínať si medzinárodné dni.

              22.apríl – Deň Zeme „oslávili“ študenti II.A triedy na online vyučovacej hodine geografie. Najprv sa v krátkom filme dozvedeli o histórii tohto sviatku, ktorý sa vo svete oslavuje od roku 1970. Taktiež spoznali veľmi aktuálne tzv. Ekologické desatoro:

              1. Zhasínaj svetlo

                                                  2. Nebuď príliš hlučný

                                                  3. Často vetraj

                                                  4. Využívaj chôdzu, kolobežku, bicykel

                                                  5. Šetri pitnú vodu

                                                  6. Neznečisťuj ovzdušie

                                                  7. Chráň zeleň

                                                  8. Staraj sa o zvieratá

                                                  9. Zbieraj smeti (a nerob ich)

                                                  10. Separuj odpad

              Cieľom tematickej hodiny bolo motivovať študentov ku vytvoreniu ekoplagátu alebo ekovýrobku, a ako dokumentujú priložené obrázky, študenti ukázali svoju tvorivosť a fantáziu.

               

                          RNDr. Eva Labusová

            • Naša kreativita na hodinách CKA

            •     Už sú to takmer štyri týždne, odkedy sa brány našej školy opäť dočasne zavreli. No ešte pred ich zatvorením sme si vo štvrtok, 18. 3. 2021, v rámci predmetu cudzojazyčná komunikácia v odbore anglický jazyk pripravili prezentácie k maturitnému zadaniu People and nature. Úspešne sme tak zvládli túto maturitnú tému, obohatili sme si slovnú zásobu a vymenili si nápady, ako aj my môžeme prispieť k ochrane prírody a našej planéty.

                   V práci však nezaháľame ani počas dištančného vzdelávania a maturitné témy preberáme podobnými formami aj naďalej.

              Martin Krajč, 5.A

          • Návrat do škôl 2021 s účinnosťou od 19. 4. 2021
            • Návrat do škôl 2021 s účinnosťou od 19. 4. 2021

            • Materiál „Návrat do škôl 2021“ s účinnosťou od 19. 4. 2021 je primárne určený zriaďovateľom základných škôl, stredných škôl a školských zariadení a pre ich riaditeľov. Slúži na rýchlu orientáciu pri zabezpečovaní vzdelávania v školách a prevádzky v školských zariadeniach pre žiakov podľa podmienok v zmysle rozhodnutí Pandemickej komisie vlády SR, Ústredného krízového štábu, vlády SR v uznesení, Úradu verejného zdravotníctva SR, rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a podľa pravidiel COVID AUTOMATU vydaného Ministerstvom zdravotníctva SR s ohľadom na epidemiologickú situáciu COVID-19 na území Slovenskej republiky.

              Čítajte viac v priloženom dokumente

              10461_0409_navrat_do_skol.pdf


          • Veľkonočné prianie
            • Veľkonočné prianie

            • Vážení kolegovia, vzácni rodičia, milí študenti študenti!

               

              Z hĺbky srdca Vám prajeme tie najkrajšie veľkonočné dni.

              Nech Veľká noc prinesie veľa radosti, šťastia, pokory a zdravia do Vášho žitia

              a nech atmosféra týchto dní sa prenesie i do zvyšku Vášho bytia.

               

                                                                                                                vedenie školy

            • Ekonomická olympiáda

            •  

              Aj tento rok inštitút INESS organizuje už 4. ročník Ekonomickej olympiády. Vzhľadom k situácii sa premiestnila do  on-line priestoru a školského kola sa  zúčastnili  aj  naši študenti 4. a 5. ročníka. Najlepšie výsledky dosiahla Katka Girgová z V.B triedy, na druhom mieste sa s rovnakým výsledkom umiestnili Erik Šajty a Helena Tkáčová, obaja zo IV.A triedy, a na treťom mieste sa umiestnil Michal Repetný zo IV. BM triedy. Víťazka Katka Girgová sa v piatok 19. marca zúčastnila krajského kola.  Výhercom blahoželáme, všetkým zúčastneným ďakujeme,  a za účasť všetkých  očakáva po návrate do školy malá odmena.

                                                                                                                                            Ing. Ľubomíra Plišková

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje