• Novinky

            • Olympiáda v anglickom jazyku, Best in English

            • 25. novembra 2021 sa na našej škole uskutočnil ďalší ročník  olympiády v anglickom jazyku a zúčastnili sa jej žiaci od prvého po piaty ročník. Žiaci súťažili v 2 kategóriách a zadania sa skladali z písomného testu a ústnej časti. Víťazkou kategórie 2A sa stala Emma Martincová, víťazkou kategórie 2B je Marietta Mihočová.

              26. novembra 2021 sa  naši žiaci zúčastnili medzinárodnej online súťaže pod názvom Best in English. Študenti sa mohli porovnať so súťažiacimi z iných krajín. Výsledky tejto súťaže sa dozvieme už o pár dní. Všetkým žiakom, ktorí sa súťaží zúčastnili, ďakujeme a výhercom blahoželáme.

               

                                                                                                                                        Mgr. Mária Morongová

          • Čítam, čítaš, čítame...
            • Čítam, čítaš, čítame...

            • Po mnohých problémoch spôsobených covidom a s ním súvisiacim dištančným vzdelávaním sa nakoniec podarilo zorganizovať ďalšie kolo čitateľskej súťaže. Na čele rebríčka najúspešnejších riešiteľov zostáva aj naďalej Vanesa Andrášová (1.B).

              Blahoželáme!

              vyučujúci SJL

          • Kto bol Hviezdoslav... III.
            • Kto bol Hviezdoslav... III.

            •     Už niekoľko týždňov Vás informujeme o priebehu projektu, ktorého cieľom je pripomenúť si život a tvorbu veľkého slovenského básnika, dramatika a prekladateľa P. O. Hviezdoslava.  Táto spomienková aktivita vyvrcholila prezentáciou s viac či menej známymi informáciami o tomto spisovateľovi, ktorú pre nás pripravila pani riaditeľka PhDr. Darina Siskovičová. Ako sama uviedla, už niekoľko rokov predmet slovenský jazyk a literatúru nevyučuje, no rada sa opäť vrátila k poznatkom, pre ktoré je P. O. Hviezdoslav jeden z jej najúobľúbenejších a pre ňu najzaujímavejších autorov našej literatúry.

              Ďakujeme.

              Viktória Svobodová (1.B)

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Aj tento rok sa môžeme zapojiť do 4. ročníka celoslovenskej výzvy a takto potešiť seniorov darčekmi. Spojme sa spoločne a dobrým skutkom potešme tých, ktorí to veľmi potrebujú. Vaše krabičky poprosíme doniesť  v termíne do 2.12.2021 koordinátorovi ŽŠR                  (PaedDr.Zuzana Valeková). Ďakujeme!

               

                                                                                                                                                                 ŽŠR

            • Najkrajšia vianočná pohľadnica

            • Blížia sa Vianoce, krásne sviatky, a k nim patrí neodmysliteľne vianočná atmosféra. Tú by sme si chceli vytvoriť vianočnou pohľadnicou. Ak radi maľujete, kreslíte, používate iné umelecké techniky alebo pracujete s grafickými programami, je tu šanca pre Vás. Potešte nás pohľadnicou s vianočnou tematikou. Najkrajšie pohľadnice odmeníme a zašleme ich aj na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, ktoré sa obracia na mladých umelcov z radov žiakov a študentov, aby navrhli oficiálnu vianočnú pohľadnicu rezortu školstva. Možno práve tá Vaša bude inšpiráciou. Pohľadnice poprosíme zasielať do 19.11.2021 na mailovú adresu ŽŠR zsrhaobkk@gmail.com alebo kontaktovať svojho triedneho zástupcu v školskej žiackej rade. Tešíme sa na Vaše pohľadnice.

                                                                                                                                                                                          ŽŠR

            • Súťaž o najkrajšiu fotku domáceho maznáčika - vyhodnotenie

            • Ďakujeme za Vaše hlasy, ktorými ste podporili Vašich favoritov.   Na základe nich sme súťaž vyhodnotili a predstavujeme Vám víťazov. Na 3. mieste sa umiestnil Branislav Dudek (3.B), 2.miesto patrilo Janke Dvorčákovej (5.A). Víťazom sa stal Marcel Kozub (4.BC). Srdečne blahoželáme a tešíme sa, že aj naši žiaci trávia svoj voľný čas nielen s mobilom v ruke, ale aj   s domácimi maznáčikmi.

                                                                                                                                                                     ŽŠR

          • Liga maturantov
            • Liga maturantov

            • V mesiaci október študenti končiacich ročníkov súťažili už v 2. kole súťaže zacielenej na prípravu na písomnú formu maturitnej skúšky. Svoje prvenstvo obhájila Denisa Ďateľová s priemerom 79% úspešnosti svojich odpovedí.

              Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

          • Kto bol Hviezdoslav... II.
            • Kto bol Hviezdoslav... II.

            •      Do ďalšej aktivity, ktorou sme si pripomenuli 100. výročie úmrtia Pavla Országha Hviezdoslava, sa zapojili žiaci 1.B triedy, teda triedy, do ktorej chodím aj ja. Išlo o celoslovenský projekt vyhlásený Slovenskou pedagogickou knižnicou v Bratislave – ZÁLOŽKA DO KNIHY SPÁJA SLOVENSKÉ ŠKOLY.

                   10. ročník tohto projektu niesol názov: VÝZNAMNÉ OSOBNOSTI SLOVENSKEJ LITERATÚRY – PAVOL ORSZÁGH HVIEZDOSLAV A BOŽENA SLANČÍKOVÁ TIMRAVA. Cieľom projektu je podpora čítania prostredníctvom výmeny záložiek do kníh, ktoré žiaci vyrobia ľubovoľnou technikou na vyhlásenú tému.

                   Našou družobnou školou sa stala Súkromná obchodná akadémia v Prešove. Pre jej študentov sme na triednickej hodine a v rámci knižničného krúžku vyrobili rôzne záložky, ktoré sme aj s malým darčekom poslali našim novým kamarátom. Pevne veríme, že ich naše práce potešili a splnili ich očakávania.

              Viktória Svobodová (1.B)

          • Kto bol Hviezdoslav... I.
            • Kto bol Hviezdoslav... I.

            •      Pri príležitosti 100. výročia úmrtia veľkého barda slovenskej literatúry Pavla Országha Hviezdoslava pripravili pre nás vyučujúci SJL spolu s vedením školy niekoľko aktivít, ktorými si túto významnú osobnosť našich literárnych dejín, jeho život a tvorbu môžeme pripomenúť.

                   Prvou z nich je expozícia približujúca život a tvorbu P. O. Hviezdoslava vo foyeri našej školy. Na jej príprave sa podieľali žiačky 3.B triedy Laura Suráková a Paťa Forró. Ako sa našim spolužiačkam ich snaha vydarila, majú študenti našej školy ešte vždy možnosť presvedčiť sa, pretože výsledok práce dievčat  bude takto prezentovaný v priebehu nasledujúcich aktivít pripravených pre nás pri tejto príležitosti v nasledujúcich dňoch či týždňoch.

              Viktória Svobodová (1.B)

            • Súťaž o najkrajšiu fotku domáceho maznáčika

            • Predstavujeme Vám domácich maznáčikov, ktorí budú bojovať o Vašu priazeň. Celý dnešný deň budete mať možnosť podporiť Vášho favorita v online hlasovaní. Budeme držať palce všetkým súťažiacim, traja najúspešnejší budú odmenení.

               

                                                                                                                                                                                  ŽŠR

            • Netradičné odovzdávanie zelených stužiek

            • V piatok 5.novembra 2021 boli žiakom z odboru hotelová akadémia odovzdané zelené stužky nádeje, symbolizujúce dospelosť a otvárajúcu sa bránu k novej etape života. Pretože sa stužkové slávnosti v tomto období nekonajú, odovzdávanie stužiek sa uskutočnilo v nádhernom prostredí obrazárne Kežmarského hradu. Slávnosť začala študentskou hymnou našej školy, báseň žiakom zarecitovala Sofia Stašáková, žiačka III.A triedy, a za mladších žiakov sa našim maturantom prihovorila žiačka tej istej triedy – Natália Petrovská. Nasledoval príhovor maturantky V.A triedy, „žezlo“ za maturujúcich žiakov prebrala Timea Tita Stanová. Žiačka zároveň poprosila triednu učiteľku a riaditeľku školy o dekorovanie stužkami, ktoré vykonala triedna učiteľka Mgr. Mária Morongová. Nechýbali ani slová spomienok a prianí triednej učiteľky a slávnostný príhovor pani riaditeľky, PhDr. Dariny Siskovičovej. Odznela aj pieseň Gaudeamus Igitur. Po slávnostnom prípitku dostali žiaci sladkú symbolickú pozornosť – čokoládové pralinky s krásnym odkazom.

              Ešte pár spoločných fotiek na záver významnej udalosti a maturanti hrdo odchádzali so zelenými stužkami a my dúfame, že im prinesú šťastie v podobe úspešného zvládnutia maturitnej skúšky a spokojného, plnohodnotného a radostného života po ukončení stredoškolského štúdia.

               

                                                                                             Ing. Bc. Stela Stašáková, PhD.

                                                                                                               koordinátorka propagácie a marketingu

          • Prehľad opatrení školského semaforu 2021/2022
            • Prehľad opatrení školského semaforu 2021/2022

            • Milí kolegovia, vážení rodičia, žiaci,

              z dôvodu narastajúceho množstva pozitívnych prípadov, prinášame Vám v prílohe aktuálny Prehľad opatrení školského semaforu 2021/2022.

              Prosíme Vás, aby ste pri zistení prvých príznakov ochorenia postupovali podľa tohto prehľadu.

              Trieda pôjde do  karantény až vtedy, ak žiak triednemu učiteľovi predloží fotokópiu pozitívneho výsledku testu, ktorý bol vykonaný v mobilnom odberovom mieste. (bližšie pozri časť Domáce samotestovanie a  Prerušenie vyučovania v triedach).

              Naším cieľom je ochrana nás všetkých a snaha poskytnúť žiakom  čo najviac vedomostí a čo najlepšie ich pripraviť do života.

              Vedenie školy.

              Prehlad_opatreni_skolskeho_semaforu_2021_2022.pdf


          • Baristický kurz
            • Baristický kurz

            •      V dňoch 25. - 27.10. 2021 sa v našej škole konal baristický kurz pod vedením skúsených lektorov z akreditovaného školského strediska Academy of Coffee. Z našej školy sa zúčastnilo 19 žiakov z I.A, II.A a III.A triedy. Počas tohto kurzu sa dozvedeli základné informácie o káve, jej pestovaní, ako aj o správnom nastavení mlynčeka a správnej príprave espressa. Zoznámili sa aj s alternatívnou prípravou kávy – turecká káva – džezva a aeropress. Učili sa, ako pripraviť základné kávové nápoje, speňovať mlieko a pripraviť mliečne kávové nápoje. Pri tom všetko sa nezabudlo ani na hygienu kávovaru a mlynčeka. Aj napriek tomu, že posledný deň kurzu došlo k neočakávanej odstávke vody, bol kurz ukončený a všetci účastníci po úspešnom napísaní testu a zvládnutých praktických zručnostiach z predchádzajúcich dní kurzu získali certifikát barista. Veríme, že všetci zúčastnení žiaci kurzu získané vedomosti a zručnosti uplatnia aj v praxi.

              garant kurzu Ing. Simona Bučková

          • Liga maturantov
            • Liga maturantov

            •      Neskôr, no o to s väčšou vervou zúčastnených, sa začala aj súťaž študentov končiacich ročníkov, ktorá sa im hravou formou snaží pomôcť byť úspešnými na ich maturitnej skúške - presnešie na externej časti písomnej formy maturitnej skúšky.

                Ako dopadlo jej prvé kolo sa dozviete po kliknutí na stránku súťaží organizovaných vyučujúcimi SJL.

                   (CESTA: horná lišta - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - LIGA MATURANTOV)

              vyučujúci SJL

            • Súťaž o najkrajšiu fotku domáceho miláčika

            • Mesiac október uzatvoríme Svetovým dňom zvierat a pri tejto príležitosti Vás pozývame zapojiť sa do súťaže o najkrajšiu fotku domáceho maznáčika.            

                                                                                                                                                                                            ŽŠR

          • Pomoc žiakov školy pri verejnej zbierke
            • Pomoc žiakov školy pri verejnej zbierke

            • Po septembrovej zbierke Biela pastelka podporujúcej ľudí so zrakovým postihnutím sa 21. októbra 2021 do ulíc mesta rozpŕchlo niekoľko študentov našej školy, aby pomáhalo naplniť najstarší program Nadácie pre deti Slovenska, ktorý od roku 1999 podporuje deti a mladých ľudí na celom Slovensku - Hodinu deťom.
              Vďaka obetavosti (Mirky, Dominika, Májky, Sofiám, Nikolky, Viktórie, Anne Kristínke) a ich šarmu sa podarilo vyzbierať a prispieť tak na verejnú zbierku sumou vo výške 181 eur a 68 centov.

              Veľká vďaka však patrí najmä tým, ktorí dokázali vo svojom rozpočte nájsť „pár drobných“ navyše a dokázali sa s nimi podeliť s tými, ktorí to potrebujú. Tým  naplnili ideu zbierky – Aj my sme pomohli deťom, ktoré to potrebujú. Ďakujeme za hlboký prejav ľudskosti.

            • Svetový deň výživy - vyhodnotenie

            • Svetový deň výživy priniesol inšpiráciu k príprave pokrmov a nápojov aj našim žiakom. Pozrite  sa, čo chutné pripravili.  Balíčkom zdravej výživy za svoje pripravené pochúťky bola odmenená Karin Valachyová, žiačka 3.A triedy. Blahoželáme!

               

                                                                                                                                                                                ŽŠR

          • Čítam, čítaš, čítame...
            • Čítam, čítaš, čítame...

            •      Záver mesiaca októbra priniesol ďalšie kolo našej súťaže podporujúcej rozvoj čitateľskej gramotnosti. Do jej čela sa "prebojovali" Andrášová Vanesa (1.B) a Klocok Patrik (3.A).

              Blahoželáme!

              vyučujúci SJL

            • Návšteva Mestskej knižnice v Kežmarku

            •      Počas prvých dvoch októbrových týždňov žiaci 1. ročníka našej školy navštívili Mestskú knižnicu v Kežmarku. Tu sa s vedúcou knižnice pani Schönovou rozprávali o knižnično-informačnom systéme, teda o tom, ako knižnice fungujú, hovorili o ich histórii, o informačnej gramotnosti čitateľov, o knihách a o ďalších zaujímavých veciach spojených s čítaním, ktoré nielen rozširuje naše poznatky, ale aj dodáva sebadôveru či robí nás empatickejšími.

                 Po prednáške nasledovala ešte menšia „expedícia“ v oddelení pre mládež a dospelých.

                   Na záver, ako poďakovanie za ochotu a príjemne strávený čas, študenti darovali knižnici menší finančný dar  na kúpu nových kníh.

            • Svetový deň výživy

            • 16.októbra sme si pripomenuli Svetový deň výživy. Správna výživa je dôležitým faktorom zdravého životného štýlu, ktorý prispieva k zachovaniu zdravia. Preto by sme boli radi, ak by ste nám poslali fotografie Vašich zhotovených jedál a nápojov, ktoré ste si vlastnoručne pripravili. Vaše fotografie posielajte na mailovú adresu: zsrhaobkk@gmail.com. Tešíme sa!

               

                                                                                                                                                      ŽŠR

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje