• Novinky

            • Best in English

            • Žiaci našej školy sa 29.11.2019 zapojili do celoeurópskeho on-line testovania v anglickom jazyku. Žiaci boli testovaní v používaní jazyka, čítaní s porozumením a počúvaní s porozumením. Najvyšší počet bodov v rámci našej školy dosiahli žiaci 1. Leščinská Zuzana  – 3. C, 2. Šoltés Florián – 1. B, 3. Skupinová  Kamila – 4. C. Najlepším blahoželáme, všetkým žiakom  ďakujeme za účasť a prajeme veľa úspechov v ďalšom testovaní.

            • Olympiáda z ANJ

            • Dňa 19.11.2019 sa na našej skole uskutočnilo školské kolo Olympiády z anglického jazyka.

              Súťaže sa zúčastnilo 30 žiakov, ktorí súťažili v dvoch kategóriách a to 2 A  - žiaci 1. a 2. ročníka a 2 B – žiaci 3. až 5. ročníka.

               

              Prvá časť súťaže v obidvoch kategóriách obsahovala písomné preverenie znalostí gramatiky a slovnej zásoby ako aj úlohy na počúvanie a čítanie s porozumením.

               

              Druhá časť pozostávala zo zostavenia alebo prerozprávania príbehu podľa obrázku a tvorivého situačného dialógu.

               

              Súťaž prebiehala v pokojnej a príjemnej pracovnej atmosfére aj vďaka vyučujúcim anglického jazyka našej školy, ktorí zasadali v jednotlivých skúšobných  komisiách.

               

              Výsledky školského kola OAJ:

               

              Kategória 2 A:

               

              1. Šoltés Florián – 1.B

              2. Valachyová Sára – 2.A

              3. Mrázik Markus – 1.A

               

              Kategória 2 B

               

              1. Leščinská Zuzana – 3.C

              2. Skupinová Kamila – 4.C

              3. Kačmarčíková Dominika – 4.A

               

              Žiaci umiestnení na 1. mieste v obidvoch kategóriách nás budú zastupovať na okresnom a obvodnom kole v Poprade.

               

              Víťazom, ktorí boli odmenení vecnými cenami srdečne blahoželáme, všetkým účastníkom ďakujeme za snahu a preukázané vedomosti a prajeme im veľa úspechov v ďalších ročníkoch OAJ ako aj v štúdiu.

               

                                                                                             Mgr. Alena Boršošová

               

               

            • Bowling

            • Do galérie Bowling boli pridané fotografie.

              1. ročník Stredoškolských hier študentov stredných škôl Prešovského kraja  bol otvorený okresným kolom  v Bowlingu, ktoré sa uskutočnilo 4. decembra 2019 v OC MAX v Poprade za účasti 6 zmiešaných družstiev zo stredných škôl kežmarského a levočského okresu. Dvaja chlapci a dve dievčatá školy tvorili družstvo, ktoré odohralo zápasy na princípe „ každý s každým“. Vyspelá individuálna hra našich študentov spolu s krásnou tímovou  spoluprácou našim reprezentantom priniesla nádherný výsledok v podobe 1. miesta.  Družstvo Hotelovej akadémie z Kežmarku postupuje na Krajské kolo, ktoré sa uskutoční 18.decembra v Prešove. Budeme držať palce.

          • LIGA MATURANTOV
            • LIGA MATURANTOV

            • Vo svojej súťaži pokračujú aj študenti končiacich ročníkov. Posledné, novembrové kolo vynieslo na prvé miesto celoškolskej tabuľky žiačky 4.C triedy - Ľachovú Júliu a Trnovú Tamaru s celkovým počtom 62 bodov.

              BLAHOŽELÁME!!!

              (Viac: horná lista - O škole - Súťažíme so SJL)

          • OLYMPIÁDA ZO SJL
            • OLYMPIÁDA ZO SJL

            • V stredu, 27. novembra, sa v našej škole uskutočnilo školské kolo 12. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry.

              Súťažiaci boli rozdelení do dvoch kategórií: kategóriu A tvorili študenti 3. a 4. a kategóriu B  žiaci 1. a 2. ročníka. Samotná súťaž sa skladala z troch kôl, ktoré preverili znalosti študentov vo vedomostnom teste, písomnom a nakoniec aj v rečníckom prejave. Všetky  časti olympiády boli vskutku náročné, no aj napriek tomu všetci súťažiaci čelili každej úlohe s odvahou posilnenou ich  nadobudnutými vedomosťami. Každý zapojil svoje mozgové bunky naplno a chcel podať čo najlepší výkon.

              No ako v každej súťaži, aj v tejto mohol byť víťaz iba jeden – hoci nie vždy je dôležité zvíťaziť, lebo každá skúsenosť je pre život každého z nás veľkým prínosom. Absolútnymi víťazmi sa stali -  v kategórii A Martin Krajč (4.A) a v kategórii B Marek Frič (2.A).

              Ďakujeme žiakom, ktorí sa nebáli prísť  preukázať svoje vedomosti, pani riaditeľke a škole, ktorá umožnila túto súťaž usporiadať a najmä vyučujúcim slovenského jazyka a literatúry, ktorí nás, študentov,  aj takýmto spôsobom podporujú a pripravujú nielen na maturitnú skúšku.

              Kristína Kudláková /5.A/

          • PRAVOPISNÁ LIGA
            • PRAVOPISNÁ LIGA

            • V mesiaci november sa uskutočnilo 1. kolo našej viac či menej obľúbenej pravopisnej súťaže známej pod názvom PRAVOPISNÁ LIGA. Výsledky súťažného kola si môžeš pozrieť na stránke SÚŤAŽÍME SO SJL.

              (horná lišta - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - PRAVOPISNÁ LIGA)

            • Olympiáda z nemeckého jazyka

            • Dňa 20.11.2019 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnili sa ho žiaci 3. – 5. ročníkov v kategórii 2B. Úlohy pozostávali z čítania s porozumením, počúvania s porozumením, taktiež si žiaci preverili svoje vedomosti z gramatiky, komunikácie na vybrané témy a rozvíjali aj svoju tvorivosť pri popise obrázkov. Na prvom mieste sa umiestnila Kamila Skupinová /4.C/. Druhé miesto obsadil Michal Repetný /3.BM/  a tretie miesto patrilo Zuzane Bieľakovej /5.A/.

              Odmeneným víťazom srdečne blahoželáme a aj ostaným žiakom ďakujeme za účasť. Veríme, že sa o rok opäť stretneme v ďalšom ročníku olympiády. Žiakom, ktorí postúpili do okresného kolo, budeme držať palce.

               

               

              PaedDr.Zuzana Valeková

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • V mesiaci november sa uskutočnilo 3. kolo našej čitateľskej súťaže. Na čelo jej tabuľky víťazov sa s 33 bodmi prebojovali žiaci Jana Dvorčáková (3.C) a Daniel Garančovský (3.A).

              BLAHOŽELÁME!!!

              (Viac: horná lišta - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL)

          • 3. miesto - krajské kolo - stolný tenis
            • 3. miesto - krajské kolo - stolný tenis

            • Do galérie 3. miesto - krajské kolo - stolný tenis boli pridané fotografie.

              Krajské kolo v stolnom tenise žiačok stredných škôl sa uskutočnilo 20. novembra 2019 v Šarišských Michaľanoch za účasti 9 stredoškolských družstiev prešovského kraja. Súťažilo sa podľa pravidiel stolného tenisu. Naše dievčatá, Kinga Niečová, Anastázia Zgeburová a Miroslava Šteczová, vyhrali v svojej skupine so žiačkami zo staroľubovnianskeho a sninského  gymnázia . Predviedli hru na vysokej úrovni, čím sa prebojovali do finále, kde zvádzali tuhé boje o prvé miesto so súperkami z prešovského gymnázia. Finálové zápasy ukázali  majstrovstvo našich dievčat, ktoré im nakoniec prinieslo odmenu v podobe krásneho 3. miesta .

                              Dievčatám za vzornú reprezentáciu ďakujeme.

            • Imatrikulačná slávnosť, film Kto je ďalší a Amnestie s besedou s hlavným hrdinom

            •                 Dňa 18.11.2019 sa uskutočnila imatrikulačná slávnosť žiakov prvého ročníka našej školy. Prváci si pripravili zaujímavý program a III.C trieda, spoluorganizátor  celej   imatrikulácie, zas pre prvákov rôzne súťaže. Najväčšiu pozornosť pútala súťaž 5 proti 5. V nej sa z prvých ročníkov vybrali piati žiaci, ktorí mali za úlohu správne odpovedať na otázky týkajúce sa našej školy a následne získať body pre svoju triedu. Na záver imatrikulácie žiaci prvých ročníkov zložili imatrikulačný sľub a boli pasovaní riaditeľkou školy za právoplatných "hotelovkárov".

                              Po imatrikulácií sa žiaci 1. - 2. ročníka sa premiestnili do kina. Tu už na nich čakalo zaujímavé filmové predstavenie Kto je ďalší.

                              Žiakom 3. - 5. ročníka bol v MsKS premietnutý  film Amnestie. Thriller poukazuje na najväčšiu vzburu vo väzenskej histórii Československa a spolu s ňou aj príbeh troch párov, ktorých zasiahli revolučné zmeny v roku 1989.

                              Po filme nasledovala beseda s hlavným hrdinom Jurajom Bačom aj dvoma spoluorganizátormi, ktorí nám porozprávali, ako film a natáčanie prebiehalo a ako to v tej dobe fungovalo. Medzitým uviedli  vtipné príbehy a príhody. Všetko sa to nieslo vo výbornej atmosfére, ktorú Juraj Bača ukončil krásnou piesňou.

               

               

                                                                                                                                                            Júlia Budzáková, III.BM

          • Súťaž o PSK
            • Súťaž o PSK

            • Počas Dňa PSK 12.11.2019 súťažili žiaci 1. a 2. ročníka vo vedomostiach o PSK. Meranie síl bolo vzácne vyrovnané. Pri nerozhodnom stave rozhodla o víťazovi rýchlosť. Víťazom sa stalo súťažné družstvo 1.A triedy v zložení Miriam Petrásová a Samuel Sebeš.  Všetkým účastníkom blahoželáme!

              A tu sú naši víťazi....

               

               

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • Októbrové kolo súťaže rozvíjajúcej čitateľskú gramotnosť našich študentov prinieslo v jej výsledkovej listine niekoľko zmien. Viac sa dozvieš po kliknutí na odkaz SÚŤAŽÍME SO SJL (CESTA: horná lišta - O ŠKOLE).

            • Cesta históriou po Liptove

            • Dňa 7.11.2019 sa žiaci 2.BM, 3.BM a organizátori – 4.C zúčastnili exkurzie „Cesta históriou po Liptove.“ Najprv sme navštívili krásnu židovskú synagógu v Liptovskom Mikuláši, kde sme počuli zaujímavý výklad. Druhou zastávkou našej exkurzie bol skanzen vo Vlkolínci, v krátkosti sme si vypočuli informácie o dedinke, kde žije 20 ľudí, pozreli sme si farmu a išli sa poprechádzať do dediny, v ktorej to vyzerá ako v rozprávke.

              Našu exkurziu sme zakončili obedom v reštaurácii Route 66 v Liptovskom Mikuláši, kde sa o nás skvelo postarali.

              Domov sme sa vracali unavení, ale spokojní.

              Ďakujeme pani profesorkám, že nám robili spoločnosť a žiakom, ktorí boli disciplinovaní.

                                                                            Simona Lapčáková

                                                                            a študenti IV.C

            • Workshop - Emócie v marketingu

            • Dňa 22. 10. 2019 sme sa zúčastnili workshopu – Emócie v marketingu, ktorý bol podaný nám, študentom tried IV. C, V. A a V. B, veľmi zaujímavou formou. Viacerí z nás boli ohromení tým, ako nám mozog vie povedať ,,stačilo“. Možno si myslíme, že vieme všetko ovládať, ale práve v tento deň nás vyviedli z omylu. Dozvedeli sme aj o pôsobení a posolstve reklám. Z prednášky sme si odniesli nielen vedomosti, ale aj milé výhry, ktoré nám budú pripomínať tento deň. Mnohí z nás boli natoľko oslovení, že by neváhali počúvať tieto informácie dlhé hodiny. Poďakovanie patrí prednášajúcemu Ing. Dávidovi Vrtaňovi, ktorý viedol prednášku priateľskou formou a vytvoril tak príjemnú atmosféru.

              Ďakujeme aj našim vyučujúcim, ktorí nás zapojili do workshopu a sprostredkovali nám metódu na osvojenie nových poznatkov.

              Tešíme sa na ďalšiu prednášku, ktorá sa uskutoční v marci.

               

                                                                                                                    Katarína Pavla Mizerová, V. B

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje