• Novinky

            • Okresné kolo vo florbale žiačok a žiakov SŠ

            •         V dňoch 24.-25.11.2022 sa uskutočnilo okresné kolo stredoškolákov vo florbale. Chlapčenské súboje 6 družstiev, za účasti hráčov HA OB, GY POH, SOŠ AaT, SOŠ umelecká, SOŠ Garbiarska a GY Stará Ves sa odohrali v športovej hale FOCUS. Dievčenské súboje sa uskutočnili za účasti 4 družstiev, HA OB, SOŠ-Umelecká, SOŠ Garbiarska a GY Stará Ves v telocvični SOŠ Garbiarska.

                      Družstvo chlapcov našej školy tvorili pod kapitánskym vedením Friča Mareka: Šatek Adrián, Bachleda Peter, Bandik Adam, Gallik Benjamin, Chimento Kristián, Klocok Patrik, Krajčoviech Filip, Mišalko Mário, Rusnák Šimon, Stolarčík Daniel, Škuta Simon, Magyar Samuel a Mišalko Kristián a vynikajúci brankár Závacký Adrián.

                     Dievčenské družstvo sa veľmi dobre osvedčilo pod vedením kapitánky Brondošovej Kláry v zostave: Dudášková Natália, Neupauerová Lenka, Stašáková Sofia, Šteczová Miroslava, Štanclová Nela, Valachyová Sára, Kaprálová Barbora, Greňová Natália, Barnášová Viktória, Glevaňáková Erika a Vernarská Natália. Úlohy brankárky sa výborne zhostila Gulášiová Nina.

                        Počas dvoch dní sme videli krásne zápasy plné dynamiky, krásnych florbalových zručností a športových súbojov nielen u chlapcov, ale i u dievčat.

                      Výsledkom boli krásne umiestnenia našich chlapcov a dievčat. Chlapci sa umiestnili na 2. mieste a dievčatá obsadili 3. miesto.

              Ďakujeme za vzornú reprezentáciu.                                                                                Mgr.Iveta Štancelová

               

            • BARISTICKÝ KURZ

            •      V dňoch 21. - 24.11. 2022 sa v našej škole konal baristický kurz pod vedením skúseného lektora Jána Fuksu z akreditovaného školského strediska Academy of Coffee. Z našej školy sa zúčastnilo 16 žiakov z I.B, II.A, III.A, III.B a IV.B triedy. Počas tohto kurzu sa dozvedeli základné informácie o káve, jej pestovaní, ako aj o správnom nastavení mlynčeka a správnej príprave espressa. Zoznámili sa aj s alternatívnou prípravou kávy – aeropress, V60. Učili sa, ako pripraviť základné kávové nápoje, speňovať mlieko a pripraviť mliečne kávové nápoje. Pri tom všetko sa nezabudlo ani na hygienu kávovaru a mlynčeka. Posledný deň kurzu pod vedením Ing. Simony Bučkovej si tieto zručnosti zopakovali a pripravili si ďalšie alternatívne prípravy kávy – mokka a tureckú džezvu. Všetci zúčastnení úspešne získali certifikát barista a veríme, že získané vedomosti a zručnosti uplatnia aj v praxi.

              garant kurzu Ing. Simona Bučková

            • Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok?

            • Aj tento rok sa môžeme zapojiť do 5. ročníka celoslovenskej výzvy a takto potešiť seniorov darčekmi. Spojme sa spoločne a dobrým skutkom potešme tých, ktorí to veľmi potrebujú. Vaše krabičky poprosíme doniesť v termíne do 2.12.2022 koordinátorovi ŽŠR (PaedDr.Zuzana Valeková). Ďakujeme!

          • PRAVOPISNÁ LIGA
            • PRAVOPISNÁ LIGA

            • Mesiac november je už každoročne spojený so súťažou zameranou na zlepšenie písomného prejavu našich študentov, známou pod názvom PRAVOPISNÁ LIGA.

              Po prvom kole sa na čelo celoškolského rebríčka tejto súťaže prebojovala Alexandra Jašová (3.A), ktorá získala maximálny počet možných bodov: 12.

              Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

            • Imatrikulácia prvákov

            • Dňa 18. 11. 2022 sa na našej škole uskutočnila imatrikulácia prvákov. My, prváci, sme na pôde tejto školy už takmer 3 mesiace. Pomaly si zvykáme na nové prostredie, povinnosti, spolužiakov  a aj učiteľov. A v tento deň bol pre nás pripravený  pestrý program. Žiaci 4.A triedy si pre nás pripravili rôzne súťaže. Zahrali sme si Milionára, 5proti5, napodobnili sme prácu Popolušky, ale precvičili sme si aj svoje športové zručnosti pri prevliekaní kruhu cez seba bez pomoci rúk. Naozaj sme si  to užili a program sa nám veľmi páčil. Okrem toho sme aj my prispeli k programu svojím vystúpením. Museli sme sa trochu potrápiť, ale  výsledok bol fantastický. Žiaci 1.A si pripravili tanečné vystúpenie a žiačky 1.B predstavili svoje spevácke schopnosti. Na záver  nás pani riaditeľka, PhDr. Darina Siskovičová, pasovala za prvákov tejto školy a venovala nám imatrikulačný list a sladkú odmenu, čím nás veľmi potešila. Veríme, že budeme našej škole robiť dobré meno a v škole sa budeme cítiť ako doma.

              Karin Habiňáková 1.A 

               

            • Kreatívne písanie

            • Dňa 14.11.2022 sa na našej škole uskutočnila súťaž v kreatívnom písaní v anglickom jazyku, ktorá bola určená pre žiakov 4. a 5. ročníka. Hlavnými kritériami hodnotenia boli kreativita, originalita a schopnosť zaujať čitateľa. Víťazkou súťaže je žiačka 5.A triedy Marietta Mihočová.

              Všetkým súťažiacim ďakujeme za účasť a víťazke srdečne blahoželáme!

          • Olympiáda v nemeckom jazyku
            • Olympiáda v nemeckom jazyku

            • Dňa 11.11.2022 sa v našej škole uskutočnilo školské kolo Olympiády v nemeckom jazyku. Zúčastnili sa na ňom žiaci 1. – 5. ročníka. Úlohy boli zamerané na porozumenie čítaného textu, pochopenie posluchových dialógov, taktiež si žiaci preverili svoje vedomosti z gramatiky.  Na vybrané témy rozvíjali svoje komunikačné schopnosti a aj svoju tvorivosť pri popise obrázkov. Žiaci súťažili v dvoch kategóriách. V kategórii 2A  zvíťazili : Samuel Garančovský (1.m.),  Vanesa Andrášová  (2.m.) a Karin Habiňáková (3.m.). V kategórii 2B bolo poradie víťazov nasledovné: Natália Greňová (1.m.), Dominik Orolín (2.m.) a Marek Frič (3.m.).

              Odmeneným víťazom srdečne blahoželáme, ostatným žiakom ďakujeme za účasť a prajeme veľa úspechov v štúdiu.  Veríme, že sa o rok opäť stretneme v ďalšom ročníku olympiády. Postupujúcim žiakom budeme držať palce pri reprezentácii našej školy na obvodnom kole.

              PaedDr.Zuzana Valeková

              vedúca PKNJ

            • Jesenné účelové cvičenie

            • Dňa 26.10.2022 sa žiaci 1. a 2. ročníka zúčastnili jesenného účelového cvičenia. Z branných zručnosti si preskúšali hod granátom na cieľ a do diaľky. Chlapci do vzdialenosti 25m a viac, dievčatá 10m na vyznačený cieľ. Formou vzájomnej komunikácie žiaci - učiteľ, si na stanovisku ozrejmili žiaci úlohu a ciele CO pri požiari /záchrana osôb/ a spôsob hasenia požiaru v prírode. Žiaci 2. ročníka si preopakovali spôsoby záchrany osôb pri povodni. Aj svoje praktické zručnosti z oblasti poskytovanie prvej pomoci /ošetrenie rany pri rôznych druhoch krvácania a techniku obväzovania/ si prakticky preskúšali. Vo dvojiciach a trojiciach pomocou zdravotných popruhov alebo improvizačných spôsobov transportu presúvali svojich zranených spolužiakov na vzdialenosť cca 50m ku ohnisku. Účelové cvičenie sa uskutočnilo za slnečného počasia a príjemnej pracovnej pohody študentov i inštruktorov. 

              Mgr.I.Štancelová

            • Exkurzia Sereď - Topoľčianky

            • V dňoch 26. - 27. októbra sme sa zúčastnili dvojdňovej exkurzie v Seredi. Počas exkurzie sme navštívili Múzeum holokaustu v Seredi kde sme si pripomenuli hrôzy druhej svetovej vojny. Navštívili sme aj vináreň Château Topoľčianky, kde sme sa oboznámili s výrobou vína a mali sme príležitosť degustovať vybrané druhy vín. Na druhý deň na nás čakala pečiváreň Sedita a pražiareň kávy, kde sme sa dozvedeli mnoho zaujímavých informácií o výrobe a príprave kávy. 

              Ďakujeme našim pedagógom, že sme mali príležitosť zúčastniť sa tejto exkurzie a tešíme sa na ďalšie zaujímavé výlety.

              Marietta Mihočová V.A

            • Podnikateľský plán

            • Dňa 7.11.2022 sa v našej škole v spolupráci so Slovenskou sporiteľňou uskutočnil workshop pod názvom "PODNIKATEĽSKÝ PLÁN", na ktorom sa zúčastnila trieda V.A.

              Organizátori workshopu nám porozprávali o tom, aký musí byť podnikateľ, aké predpoklady na podnikanie potrebuje a čo vlastne podnikateľský plán je. Robili sme finančnú analýzu, kde sme zistili, že úspech podniku závisí od mnohých činiteľov. Organizátori mali pre nás pripravené aj zábavné, náučné a zaujímavé aktivity, kde sme sa všetci otestovali.

              Ďakujeme aj pani učiteľke Andrei Štanclovej, ktorá to pre nás všetko vybavila a spolu s pani učiteľkou Alenou Soskovou nám týmto spestrili vyučovanie na hodinách HGM.

              Michaela Sekeráková V.A

            • Okresné kolo v basketbale SŠ

            • Dňa 8. 11. 2022 sa naši chlapci zúčastnili na Okresnom kole v basketbale SŠ. Získali krásne 2. miesto. K dosiahnutému úspechu blahoželáme.

          • Spomienka na Otta Brucknera a Vojtecha Alexandra
            • Spomienka na Otta Brucknera a Vojtecha Alexandra

            • Študenti 1.A ,1.B, 2.A a 2.B triedy si na hodine náboženskej výchovy a na hodine občianskej náuky  pripomenuli osobnosti späté s históriou našej školy.  Pri príležitosti  sviatku všetkých svätých a pamiatky zosnulých navštívili ich hrobové miesta a zapálili spomienkové sviečky. Tí aktívnejší pomohli aj pri úprave hrobového miesta Otta Brucknera.

               

            • Erasmus + - španielska Malaga

            • V dňoch od 23.10.2022 do 04.11.2022 sa výber žiakov z tried 3.A, 4.A a 5.A spolu s pedagogickým dozorom pod vedením pani riaditeľky Dariny Siskovičovej a pani učiteľky Evy Labusovej  zúčastnili na dvojtýždňovej mobilite, stáži v odbornom vzdelávaní a príprave  v rámci projektu Erasmus+ „Spoločne do Európy“ v Španielsku v meste Malaga. Vyskúšali sme si prácu v servise v štyroch rôznych reštauračných zariadeniach. Pripravovali sme a servírovali kávu, rôzne objednané pokrmy  a vyskúšali sme si aj prácu za barom v podobe prípravy studených alkoholických a nealkoholických a miešaných nápojov. Okrem toho sme si počas voľného času užívali chvíle na pláži alebo pri spoznávaní nových pamiatok. Spoločne sme navštívili aj Gibraltár, kde sme sa pobavili pri kŕmení makakov. Týmto by sa chceli poďakovať vedeniu za túto možnosť a veríme v ďalšie nové príležitosti.

              Autori:
              Sofia Stašáková 4.A, Nikola Bednárová 4.A

            • Emócie v marketingu

            • Dňa 3.11.2022 sme na pôde našej školy privítali Ing. Davida Vrtaňu, ktorý nám za OZ  MLADÝ PODNIKAVEC prednášal na tému: Emócie v marketingu.
              Študenti III.A, IV.B a V.A sa mohli oboznámiť s rôznymi emóciami a s ich vplyvom na každého z nás, a to hlavne prostredníctvom reklám. Prednáška sa niesla v duchu diskusie a mnohých z nás  chytila za "srdce". Videli sme napríklad ukážky správnych a nesprávnych marketingových kampaní a dozvedeli sa o rôznych druhoch marketingu.

              Ďakujeme aj vyučujúcim, ktorí nám tento workshop zorganizovali a mohli sme sa dozvedieť niečo nové. Tešíme sa na ďalšie podobné workshopy.

              Michaela Sekeráková, Adrián Šatek (V.A)

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            •      Druhé, októbrové kolo našej "čitateľskej" súťaže prinieslo zmenu na čele celoškolského rebríčka jej účastníkov. Lídrom súťaže sa stala Sára Dlugošová z 2.B triedy s celkovým počtom bodov 15.

                   Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

              Viac sa dozvieš po kliknutí na odkaz O ŠKOLE (horná lišta).

          • LIGA MATURANTOV
            • LIGA MATURANTOV

            •      Koniec mesiaca október priniesol ďalšie kolo vedomostnej súťaže pripravovanej pre našich maturantov s cieľom pomôcť im úspešne vykonať písomnú časť ich maturitnej skúšky zo slovenského jazyka a literatúry.

                   Vedúcu pozíciu v tejto súťaži aj v tomto kole potvrdila Marietta Mihočová (5.A) s celkovým percentom úspešnosti 87%.

                   Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

              (VIAC: horná lišta - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL)

            • Burza vysokých škôl

            • Dňa 26. 10. 2022 sme sa zúčastnili roadshow „Kam na vysokú“, ktorá sa konala v hoteli Satel v Poprade. Študenti V. A si prezreli interaktívne ukážky a prezentácie 7 univerzít, 3 vysokých škôl a akadémií, 12 samostatných fakúlt zo Slovenska a Česka. Žiaci mohli využiť aj poradenstvo pri výbere VŠ, ktoré ponúkalo CPPPaP z Popradu. Inšpiratívne podnety sme spolu prediskutovali na záver pri káve a koláčiku.

              Mgr. Slávka Holovová

              výchovný poradca

            • Študentské voľby 2022

            • Dňa 25.10.2022 sa v našej škole konali študentské voľby, v ktorých naši žiaci mohli vyjadriť svoj názor, koho by volili, ak by sa volieb mohli zúčastniť. Hlasovať mohli všetci žiaci školy, pretože každý z nich dosiahol vek 15 rokov. Organizácia aj priebeh volieb boli veľmi náročné, pretože žiaci volili župana a poslancov do VÚC a niektorí žiaci ešte aj primátora a poslancov do mestského zastupiteľstva. Napriek náročnosti sme všetko zvládli.  Chcem sa poďakovať trojčlennej komisii žiakov za pomoc pri organizovaní volieb (Viktória Svobodová – 2.B, Kristína Štecová – 2.B, Adrián Šatek – 5.A). Musím však skonštatovať, že záujem našich žiakov o politické dianie je veľmi nízky. Pre mnohých bolo veľmi náročné vybrať si kandidátov, keďže nemajú dostatok informácii v tejto oblasti.

              PaedDr. Zuzana Valeková

              koordinátorka ŽŠR

          • Okresné kolo SŠ  v bedmintone
            • Okresné kolo SŠ v bedmintone

            •  

              OK žiačok a žiakov stredných škôl v bedmintone družstiev sa uskutočnilo 19. októbra 2022  v telocvični ZŠ v Huncovciach za  účasti piatich stredných škôl, GY POH v Kežmarku, GY Stará Ves, ŠUP v Kežmarku, SOU Garbiarska a Hotelovej akadémie v Kežmarku. Dvaja chlapci a dve dievčatá školy tvorili družstvo, ktoré odohralo zápasy na princípe „ každý s každým“. Hra, spolu s tímovou  spoluprácou, našim reprezentantom priniesla pekný výsledok. V kategórii dievčat nás reprezentovali Anastázia Zgeburová  a Tea Tkáčová, vybojovali 3. miesto. Chlapčenské družstvo, v zložení Marek FričAdrián Závacký,  sa po urputných bojoch umiestnilo na 4. mieste.

               

              Za výbornú reprezentáciu školy ďakujeme a prajeme ďalšie športové úspechy. 

                                                                                                                                                            Mgr. Iveta Štancelová

               

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje