• Novinky

            • Deň kariérového poradenstva v Spišskej Belej

            • Ďakujeme Vám zo🧡študentky: Pavlína Brežinová, Vanesa Andrášová a Viktória Svobodová, za prezentáciu školy na Dni kariérového poradenstva v Spišskej Belej.

              Autentické svedectvo žiačok našej školy, profesionálne spracovanie v spolupráci s vyučujúcimi a odovzdávané nadšenie zo štúdia na "HOTELOVKE" počas 14 vstupov pre 6 až 8 členné skupiny zaiste zanechalo pozitívne ohlasy v mysliach žiakov ôsmych ročníkov základných škôl tohto mesta, ktorí sa rozhodujú o voľbe budúcej strednej školy. 

              Mgr.Slávka Holovová

          • Pozvánky na prijímacie skúšky v 1. a 2. termíne 1. kola
            • Pozvánky na prijímacie skúšky v 1. a 2. termíne 1. kola

            • Vzácni rodičia, milí budúci študenti,

              aj touto cestou vás pozývame na prijímacie skúšky, ktoré sa uskutočnia v dňoch 2. mája 2024 (1. termín) a 6. mája 2024 (2. termín).

              V študijnom odbore 6323K hotelová akadémia sa budú robiť skúšky zo SJL a ANJ, v študijnom odbore 6355M skužby v cestovnom ruchu zo SJL a MAT.

              Tešíme sa na nastávajúcu spoluprácu.

                                                                                                                                   Vedenie HA OB KK.

               

              Pozvanka_PP_1._termin_2024.pdf

              Pozvanka_PP_2._termin_2024.pdf

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • Pomalým tempom ukrojujeme aj z povinností našej súťaže zameranej na rozvoj čitateľskej gramotnosti - v mesiaci marec sa uskutočnilo už jej 7. kolo.

              Do čela rebríčka jej víťazov sa opäť vrátila Dáša Vojčíková z 2.B triedy, ktorá spolu so Šimonom Rusnákom z 3.A triedy v priebežnom hodnotení získala 57 bodov.

              Víťazom blahoželáme!

              vyučujúci SJL

              (VIAC: HORNÁ LIŠTA - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...)

          • PRAVOPISNÁ LIGA HAOB
            • PRAVOPISNÁ LIGA HAOB

            • V mesiaci marec sa uskutočnilo 3. kolo našej pravopisnej súťaže.

              Aj v tomto kole sme sa zamerali na pravopis ohybných slovných druhov s cieľom zautomatizovania určovania ich  vzorov a písania správnych pádových prípon.

              Zároveň sa v tomto kole zúžil počet študentov na čele rebríčka súťaže, kde zostali už iba traja najúspešnejší súťažiaci, a to Marhefková Marcela (2.A), Vanesa Andrášová (3.B) a Veronika Čarnogurska (4.A).

              Výhercom blahoželáme.

              vyučujúci SJL

              (VIAC: HORNÁ LIŠTA - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - PRAVOPISNÁ LIGA HAOB)

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • MAREC – MESIAC SO SJL zúročil aj úzku spoluprácu našej školskej knižnice s Mestskou knižnicou v Kežmarku.

              Vďaka nej sme sa mohli zúčastniť na podujatí LISTOVANIE V KNIHE KEŽMAROK - HISTÓRIA A TRADÍCIE - vydanej pri príležitosti 750. výročia udelenia mestských práv, ktorú organizuje mestská knižnica pre študentov stredných škôl.

              Dostali sme tak možnosť zalistovať si vo fotografiách starého Kežmarku, ktoré nie sú až tak dobre známe, dozvedeli sme sa o histórii cechov a remesiel v Kežmarku a samozrejme aj o mestských privilégiách nášho mesta, a to zo skenov dokumentov, ktoré do vydania knihy neboli nikde publikované.

              Celým podujatím nás sprevádzala vedúca mestskej knižnice pani Schönová.

              Kiara Viktória Thyriová (1.B)

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • Už niekoľko rokov v rámci akcie Marec - mesiac so SJL pripravujú pre nás vyučujúci SJL v spolupráci s kežmarským kníhkupectvom ALTER EGO predajnú výstavu kníh, vďaka čomu máme možnosť my, študenti HAOB, zalistovať si v bestselleroch tohto kníhkupectva a inšpirovať sa tak vkusom dnešného čitateľa.

              Zároveň sme dostali možnosť zakúpiť si vystavené knihy za zvýhodnené ceny. Z tých, ktorí tak urobili, pani riaditeľka Darina Siskovičová vyžrebovala výhercu, ktorému jeho výber, teda ním vybranú knihu, škola preplatila. Tohtoročným výhercom sa stal Mário Polhoš zo 4.A triedy.

              Vanesa Andrášová 3.B

            • Hodnotenie základných a stredných škôl - INEKO

            • INEKO - Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy zverejnil rebríček najlepších základných  a stredných škôl za školský rok 2022/23. Naša škola získala vynikajúce hodnotenie. V Prešovskom kraji sme sa umiestnili na 5.mieste z 55 hodnotených stredných odborných škôl a v rámci Slovenska sme v konkurencii 337 stredných odborných škôl obsadili 32.miesto.

            • PIEŠŤANSKÝ POHÁR ĽUDOVÍTA WINTERA 2024

            • Naši žiaci si aj tento rok zmerali sily v Piešťanoch, a to konkrétne dňa 26.3.2024, so 140 súťažiacimi z 32 stredných odborných škôl v súťažných disciplínach: 

              Barkultur competition - Miroslava Šteczová,

              Slovak Barista Cup junior - Jana Hurajtová a Monika Matfiaková,

              Mladý Someliér - Jessica Ďuránová a Paulína Brežinová.

              Všetci títo žiaci našu školu reprezentovali na výbornú a vrátili sme sa obohatení nielen o ďalšie zážitky, skúsenosti, ale aj o cenu za najlepšiu techniku mlynčeka, ktorú získala Monika Matfiaková.

              Ing.Simona Bučková

            • Úspešná reprezentácia našich športovcov

            • Žiaci a žiačky našej školy mali perný športový koniec týždňa. V stredu 20.03. sa zúčastnili na okresnom kole vo volejbale, kde hrali dievčatá spolu s chlapcami v takzvanom mix družstve a získali cenné tretie miesto. Vo štvrtok 21.03. nás reprezentovali chlapci na okresnom kole vo florbale, avšak ani ich maximálne nasadenie, ani ich vyspelá technická hra, nestačili na medailové umiestnenie. V piatok hrali florbal naše dievčatá a tým uniklo prvé miesto len o vlások, čo by bolo pre ne krásnym ocenením za ich ukážkovú spoluprácu a bojovnosť. Všetkým zúčastneným veľmi pekne ďakujeme za úspešnú reprezentáciu našej školy.

              Mgr.Peter Kravárik

            • HAOB KK na Cassovia Cup 2024

            • Dňa 20. 03. 2024 sa naši žiaci Gabriel Baran z 3.A a Miroslava Šteczová z 5.A zúčastnili na medzinárodnej barmanskej súťaži - 15. ročník Cassovia Cup 2024, kde si zmeralo svoje sily jej 52 účastníkov. Hlavnou úlohou súťažiacich bolo zostaviť dva drinky (Soft drink a Long drink) s povinnou surovinou Gin.

              Ďakujeme žiakom Miroslave Šteczovej (zlaté pásmo) a Gabrielovi Baranovi (2. miesto absolútneho víťaza) za úspešnú reprezentáciu našej školy a Ing. M. Pisarčíkovej za svedomitú prípravu žiakov na súťaž, aj keď si pani učiteľka plní svoje materské povinnosti.

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • 20. marca 2024 sa v našej škole uskutočnila príjemná školská akcia – ročníkové kolo literárnej súťaže uskutočnenej pri príležitosti mesiaca knihy pod názvom Rozhovory s knihou. Medzi sebou súťažilo šesť súťažných družstiev. Súťažiaci si vypočuli 5 ukážok textov zo slovenskej a európskej literatúry a pri  každom z nich odpovedali na niekoľko úloh.

              Na regulárny priebeh celej súťaže dohliadala porota tvorená zo zástupcov jednotlivých tried – Jožko Tretina (1.B), Emka Gajová (1.A) a Angelika Strišovská (2.B). Akcia bola úspešná aj vďaka výraznej pomoci asistentky Soničky Brijovej, ktorá literárne texty čítala a pomáhala pri určení poradia na základe podkladov poroty.

              Všetci účastníci sa dozvedeli množstvo zaujímavých informácií o spisovateľoch, ich živote a diele.

              Zároveň si prítomní pripomenuli prvý jarný deň. Svedectvo o tomto dni okrem úsmevov na perách podporila i jemná jarná výzdoba.

              Pred vyvrcholením súťaže stretnutie svojím vystúpením okorenila i študentka 1.B triedy Vanesa Horáková – mladá speváčka „so zlatom v hrdle“. Tú prišli podporiť aj jej spolužiaci z 1.B, ktorí rozšírili rady divákov.

              Na záver sa blahoželalo víťaznému družstvu z 1.A triedy: Lilien Brondošovej, Monike Labovskej a Lilien Nagyovej.

              Fotodokumentáciu zabezpečili Vladimíra Bernateková (1.A) a Rebeka Frisíková (1.B).

              PaedDr. Tatiana Školníčková

            • Na návšteve Tatranskej mliekarne v Kežmarku

            • 13.3.2024 sa trieda 1.A zúčastnila odbornej exkurzie v Tatranskej mliekarni, a.s. v Kežmarku. Je to najzelenšia mliekareň na Slovensku a jediná, ktorá vyrába mlieko a mliečne výrobky v bio-kvalite. Vyrába mlieko, smotanu, maslo, syry, syrové nátierky, jogurty, dezerty, proteínové nápoje...Sú to produkty s typickým logom TAMI.

              Vďaka odbornej prednáške a filmu sme sa dozvedeli o minulosti i súčasnosti tejto spoločnosti, ktorá neustále napreduje, zavádza nové technológie a prináša originálne produkty, ktoré sledujú súčasné trendy. Naši žiaci ocenili aj možnosť pochutnať si na mliečnych výrobkoch.  

              Radi by sme sa poďakovali obchodnému riaditeľovi spoločnosti PhDr. Husákovi a jeho kolegyni za realizáciu tejto exkurzie. 

            • Aktivity v čase písomných maturitných skúšok

            • V rámci náhradného programu v čase písomných maturitných skúšok zo slovenského jazyka a  literatúry sa dňa 12. 3. 2024 zúčastnili žiaci I.A, I.B, II.A, II.B a III.B na zaujímavých aktivitách. Boli to prednášky, ktoré tvorili druhú časť projektu " Podpora etického správania a hodnotového vzdelávania" s Ing. Tomášom Kriššákom – odborníkom na informačnú bezpečnosť a Mgr. Slávkou Varšovou – školskou sociálnou pedagogičkou.

              Ďakujeme prednášajúcim za množstvo nových informácií.

          • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...
            • ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

            • Čelo rebríčka priebežných výhercov našej "čitateľskej" súťaže bez zmien - takto by znel titulok článku v novinách po 6. kole súťaže ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

              Na jej čele sa totiž s počtom bodov 58 udržal priebežný výherca predchádzajúceho kola súťaže Šimon Rusnák z 3.A triedy.

              Blahoželáme!!!

              VIAC: horná lišta - O ŠKOLE - SÚŤAŽÍME SO SJL - ČÍTAM, ČÍTAŠ, ČÍTAME...

              vyučujúci SJL

          • Krajské kolo Olympiády zo SJL
            • Krajské kolo Olympiády zo SJL

            • V mesiaci február sa v priestoroch Gymnázia Jána Adama Raymana v Prešove uskutočnilo Krajské kolo 16. ročníka Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry. Našu školu na ňom reprezentovali dvaja žiaci - Jozef Tretina  z 1.B triedy a Viktória Svobodová z 3.B.

              A práve Viktória v tomto kole (vyjadrené športovou terminológiou) "zaznamenala" úspech, pretože sa zaradila medzi úspešných riešiteľov a spomedzi 47 účastníkov sa umiestnila na 11. mieste. Ocenenie úspešného riešiteľa sa do našej školy opäť vrátilo po niekoľkých rokoch, za čo Viktórii patrí naša vďaka..

              Blahoželáme!

              vyučujúci SJL

          • MAREC - MESIAC SO SJL
            • MAREC - MESIAC SO SJL

            • Mesiac marec sa každoročne spája s aktivitou predmetovej komisie všeobecnovzdelávacích predmetov - MAREC - MESIAC SO SJL.

              Jej tohtoročnou prvou časťou bola súťaž pre študentov končiacich ročníkov TVORIVÉ PÍSANIE, kde mali súťažiaci možnosť overiť si svoje teoterické vedomosti z písania jednotlivých maturitných žánrov v praxi a lepšie sa tak pripraviť na písomnú formu internej časti svojej maturitnej skúšky.

              Absolútnym víťazom súťaže sa stala Denisa Dlubáčová zo 4.B triedy, ktorú si spomedzi seba vybrali sami súťažiaci.

              Blahoželáme!!!

              vyučujúci SJL

    • Kontakty

      • Hotelová akadémia Otta Brucknera Kežmarok
      • +421 x 052/4523035 fax +421 x 052/4522748
      • Dr. Alexandra 29A 06001 Kežmarok Slovakia
      • 00 162 175
      • 2020709713
      • Kežmarok
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje